5 stvari, ki jih lahko uredite na Mojem Telekomu

Tehnik 23. junij 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/5-stvari-mt-tehnik-jun22-hero.jpg

Moj Telekom je spletni portal in povezana mobilna aplikacija prek katerega lahko dobite podatke o svojih naročninah in jih spreminjate, izbirate nove storitve, plačujete račune, razvrščate kanale in pošiljate sporočila SMS. Tukaj je pet namigov za uporabo aplikacije, ki vam lahko to poletje pridejo prav.

1. Deli gigabajte

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije z zakupljenimi količinami prenosa podatkov lahko svoje presežne količine delite s KATERIMIKOLI uporabniki Telekomovih mobilnih storitev, tako naročniki, kot tudi uporabniki predplačniških paketov Mobi. Ob prijavi v Moj Telekom in izbiri svojega mobilnega razmerja se vam na vrhu strani pojavijo grafikoni z informacijami o porabljenih količinah, takoj pod tem, pa lahko izberete opcijo »Delim GB«, če imate še kaj razpoložljivega prenosa. Po pritisku na gumb morate najprej izbrati telefonsko številko naročnika, ki mu želite GB podariti, nato pa še količino – 1 GB, 5 GB, 10 GB ali 20 GB – in že je opravljeno. Podarjeni gigabajti ostanejo uporabniku do konca koledarskega meseca, tako kot vaši. Če nekomu pogosto podarjate gigabajte, vas bo razveselilo tudi, da si sistem zapomni telefonske številke uporabnikov, ki smo jim že podarili podatke.

2. Preveri aneks

Imaš že nagledan nov telefon, pa se ne spomniš, kdaj ti poteče aneks za obstoječega? Na Moj Telekom izberi svoje mobilno ali konvergenčno naročniško razmerje, nato pa klikni na znak + poleg napisa Naročniško razmerje in izpišejo se osnovni podatki: telefonska številka, ime paketa in aneksi. Če imaš aktivnega s klikom na »Pregled« prideš do natančnih podatkov o kupljenemu telefonu, datumu nakupa, številu obrokov, znesku preostalih obrokov in strošku predčasne prekinitve.

kupi

3. Programske sheme in opcije

Uporabniki fiksnih storitev lahko v Mojem Telekomu spremenite programsko shemo in dodajate ali odstranjujete programske opcije. Tukaj lahko denimo izberete možnosti, kot so izobraževalni program in aplikacija za otroke Da Vinci Kids, šahovski tečaj Šah z Lauro Unuk, kanale HBO (z videoteko HBO Max), kanale Cinestar ali opcijo NEO TV Lite, če želite NEO uporabljati na dodatnem pametnem televizorju. V Mojem Telekomu izberete svoje fiksno naročniško razmerje in nato pod razdelkom TV in zabava kliknete na »Spremeni«. To odpre dostop do vseh razpoložljivih možnosti, z izbiro želenih opcij pa nato zaključite postopek naročila.

kupi


4. Varen splet

Varen splet je storitev Telekoma Slovenije, ki zaščiti uporabnikovo napravo na ravni omrežja. To pomeni, da ti virusi, trojanci, zlonamerna programska oprema in poskusi raznih napadov sploh ne morejo do živega, saj storitev prestreže prenos in napade še preden pridejo prek omrežja do tvoje naprave. Obstajata dve različici storitve Varen splet: zaščita mobilne naprave, ki deluje na ravni mobilnega omrežja in je vezana na mobilno naročniško razmerje in pa zaščita domačega internetnega omrežja, ki je vezana na fiksno naročniško razmerje in poskrbi, da je varen tudi vaš domači računalnik. Želeno storitev (mobilno in/ali fiksno) aktivirate v Mojem Telekomu tako, da najprej izberete ustrezno naročniško razmerje (mobilno ali fiksno), nato pa pod opcijo Varnost na internetu izberete »Varen splet« in sledite navodilom.

kupi

5. Naroči komunikator NEO Smartbox

NEO Smarbox je TV komunikator, ki omogoča digitalno življenje, saj poleg možnosti ogleda televizijskih programov in dostopa do videotek Telekoma Slovenije, YouTuba, NEO Iger in drugih funkcionalnosti omogoča tudi upravljanje s pametnim domom ter dostop do povezanih varnostnih kamer, predvsem pa vse to lahko uredite kar z govornimi ukazi. Če želite nadgraditi svoj starejši TV-komunikator v NEO Smartbox, je zdaj odličen trenutek, saj je do 10. 7. 2022 na voljo brezplačno. Na Moj Telekom izberete fiksno naročniško razmerje, nato pa pod razdelkom TV-komunikatorji izberete »Naroči na dom« in odpre se obrazec za naročilo.

kupi

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
23. junij 2022
5945
24. junij 2022
5 stvari, ki jih lahko uredite na Mojem Telekomu