5 stvari, ki jih omogoča NEO

Tehnik 3. avgust 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/top5-neo-tehnik-avg22-hero.jpg

NEO je napredna storitev domače zabave, ki jo ponuja Telekom Slovenije. Osnova je seveda televizija, a NEO omogoča bistveno več kot le ogled statičnega televizijskega programa. Oglejmo si nekatere možnosti.

1. Ogled nazaj in snemalnik

Če niste ujeli najljubše serije, filma ali napete tekme, si lahko na večini TV kanalov, ki so na voljo v programskih shemah Telekoma Slovenije, vsebine ogledate za nazaj do 7 dni. Preprosto izberite kanal na katerem je bil predvajan program, ki ste ga želeli videti, in se z daljincem premaknite nazaj oziroma v levo smer. Še preprosteje je, če pritisnete na tipko z mikrofonom in izgovorite ime želene vsebine. Če ugotovite, da za posebej zanimiv film ne bo časa še več kot teden dni (ker se denimo odpravljate na dopust), ga lahko posnamete in bo tako na voljo do 30 dni po izvirnem predvajanju. Posnamete lahko tudi vsebino, ki je že bila na sporedu in je še na voljo prek ogleda nazaj. In za mnoge najboljša plat ogleda nazaj? Možnost preskakovanja oglasov.

2. NEO v spletu in aplikacijah

NEO Smartbox je TV komunikator in še marsikaj drugega (dostopna točka WiFi, igralnik, središče pametnega doma …), a ne predstavlja edinega načina za gledanje televizije in drugih vsebin. Prek neo.io je celotna programska shema na voljo tudi v brskalniku, na mobilnih napravah pa je bolj priporočljiva uporaba aplikacij za Android oziroma iOS. S tem so vse vsebine na voljo na konicah prstov in to ne glede na lokacijo. To pomeni, da si lahko svojo serijo ogledate tudi, če so družinski člani zasedli televizor, ali pa, če ste na dopustu, kjerkoli v Sloveniji ali Evropski uniji. Pri uporabi na poti – in pa sploh med gostovanjem – bodite seveda pozorni na porabo podatkov, kakovost slike pa je zmeraj odvisna od kakovosti povezave. NEO v spletu pa ne ponuja zgolj aktualnih programov, temveč lahko dostopate do vseh vsebin, ki ste jih posneli, dodali v svoj izbor ali si jih izposodili v videoteki.

3. Videoteke

Poleg TV sporeda NEO prinaša tudi številne videoteke. Najnovejše filme in širok nabor akcij, romanc, kriminalk, dram in umetniških filmov boste našli v videoteki DKino, kjer si lahko za nekaj evrov izposodite posamezne filme za 48 ur, plačate pa jih lahko tudi s točkami zvestobe iz VALÚ kluba. Poleg DKina pa je na voljo še širok nabor drugih videotek, filmske uspešnice in serije iz HBO, hitri recepti iz Kitchen TV, klasična glasba, balet in opera iz Mezzo VOD, risanke iz Minimaxa, kriminalke in romance iz Pickbox NOW in Epic Drama ter poljudnoznanstvene oddaje iz Da Vinci Kids. Za nekatere od teh videotek so potrebne ločene naročnine, druge so vključene v televizijske naročniške pakete. Prav tako je ogled nekaterih mogoč zgolj na televizorju prek NEO Smartboxa, druge pa so na voljo tudi prek spleta ali mobilnih aplikacij.

4. Priporočila

Pri prek sto televizijskih kanalih, ogledu nazaj in širokem naboru videotek ni težko najti vsebine, ki bi nas zanimala, veliko večja težava je vse preiskati in se odločiti. Pozdravno okno NEO na televizorju in v drugih vmesnikih priporoča vroče filme v videotekah in na sporedu, najdete pa tudi nabore izbranih vsebin, kot je trenutno »Vroče poletje«. Popularne so tudi lestvice najbolj gledanih vsebin v tem trenutku in za zadnji teden, če vas zanima določena zvrst, pa lahko najdete grupirane filme, dokumentarce, šport, telenovele, otroške vsebine in podobne zvrsti, kjer lahko hitro najdete sezname priporočenih vsebin s kratkimi opisi.

5. Otroški park

Dandanes risank in drugih otroških vsebin na sporedu res ne manjka, a vse več je tudi animiranih vsebin za odrasle in včasih je težko presoditi, ali je določena vsebina primerna za otroke. Zato je odlična rešitev Otroški park, nabor izbranih vsebin, ki so primerne za otroke in so zbrane iz videotek in televizijskih kanalov. Otroci lahko izbirajo neposredno po oddajah ali pa po svojih najljubših junakih (npr. Mali šef, Maša in medved, Ninja želve ali Spuži Kvadratnik), imajo pa tudi hiter dostop do kanalov z risankami in drugimi otroškimi oddajami. Vsebine so razdeljene tudi v 5 starostnih kategorij, da jih starši lažje usmerijo, jagodni izbor vsebin pa predstavljajo priporočila na dnu zaslona.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
3. avgust 2022
5971
5. avgust 2022
5 stvari, ki jih omogoča NEO