5 vrhunskih zaganjalnikov za Android, ki jih morate preizkusiti

Tehnik 3. april 2015
/PublishingImages/5-vrhunskih-android-launcherjev-hero.jpg

Ena od stvari, ki jo pri operacijskem sistemu Android velja še posebej pohvaliti, je možnost spreminjanja njegovega izgleda. Tega lahko najlažje spremenimo, če si naložimo enega izmed zaganjalnikov. A katerega izbrati? Na spletni tržnici Google Play jih je malo morje. Na Tehniku smo si vzeli čas in jih preizkusili kar nekaj. Preberite si, kateri so na nas pustili najboljši vtis. Na testu smo se osredotočili samo na brezplačne zaganjalnike oziroma na brezplačne različice zaganjalnikov (nekateri so na voljo tako v plačljivi kot brezplačni različici).

Apex Launcher

 

Apex Launcher se je na našem testu zelo izkazal in brez kančka slabe vesti vam ga lahko priporočimo. Gre za zaganjalnik, ki ga krasita odlična odzivnost ter izjemno široka paleta možnosti prilagajanja izgleda namizja. Omogoča nam na primer, da v spodnjo vrstico namizja in v prostor nad njo postavimo več aplikacij, kot nam to Android omogoča v osnovi, da si spremenimo izgled map in še in še bi lahko naštevali. Apex Launcherju v plus štejemo tudi to, da je zanj na voljo ogromno tem.

Nova Launcher

 

Nova Launcher je v marsičem zelo podoben Apex Launcherju. Tudi on se lahko pohvali z dobro odzivnostjo in številnimi možnostmi prilagajanja izgleda namizja. Prinaša nam tudi nekaj zanimivih dodatnih funkcionalnosti, kot na primer možnost hitrega dostopanja do digitalnega asistenta Google Now. Tega prikličemo preprosto tako, da rečemo »Ok, Google«.

Z Launcher

 

Nokia je v sredini lanskega leta presenetila z zelo zanimivim zaganjalnikom Z Launcher. Ta sicer ni tako kompleksen kot nekateri konkurenčni, a tega mu na Tehniku ne zamerimo. Za razliko od večine drugih zaganjalnikov se pri Z Launcherju vse dogaja samo na eni strani namizja. Na njej dobimo izpisane tiste aplikacije, stike in podobno, ki jih najpogosteje uporabljamo, kličemo … Vsako od izpisanih stvari seveda lahko tudi poženemo. Za to, da dobimo izpisane prave stvari, moramo zaganjalniku dati nekaj dni časa, da nas preuči.

Zaganjalnik se ponaša tudi s prav posebnim iskalnikom, prek katerega lahko iščemo aplikacije, stike … Iskanje poteka tako, da po sredini zaslona pišemo črke. Če iščemo na primer aplikacijo Flipboard, moramo napisati F in morda še L in že jo dobimo ponujeno za zagon.

Google Now Launcher

 

Še en zelo preprost, a kakovosten zaganjalnik. Kot že njegovo ime nakazuje, se pri njem vse vrti okrog digitalnega asistenta Google Now. Tega nam ponuja na vsakem koraku. Če se postavimo na domačo stran namizja in nato s prstom podrsamo od leve proti desni, nam ga pokaže. Do njega pridemo tudi tako, da na poljubnem koncu operacijskega sistema rečemo »Ok, Google«. Podobno kot pri Nova Launcherju. Tudi ta zaganjalnik se ponaša z dobro odzivnostjo.

Yahoo Aviate

 

Če bi morali z eno besedo odgovoriti na vprašanje, kakšen je zaganjalnik Yahoo Aviate, bi rekli urejen. Pri njem se zdi, da je vse razporejeno tako, kot mora biti. Na eni izmed strani namizja nam ponudi številne naše aplikacije, ki so združene v smiselne skupine. Na ta način hitro najdemo tisto, ki jo iščemo. Na eni drugi strani namizja pa nam na primer izpisuje aplikacije, vizualne gradnike in še kaj glede na naše trenutne potrebe oziroma okolje, v katerem se nahajamo. Če smo v službi, nam izpiše drugačne stvari kot če smo na poti. Pri Yahoo Aviatu velja pohvaliti tudi možnost hitrega dostopanja do priljubljenih stikov prek domače strani namizja, dobro odzivnost in estetski izgled.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. april 2015
2455
10. april 2015
5 vrhunskih zaganjalnikov za Android, ki jih morate preizkusiti
Android