5 zabavnih stvari, ki jih lahko z otroci počnemo doma

Igor Harb in Tamara Harb 30. oktober 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/kaj-delati-tharb-okt20-hero.jpg

Ko več časa preživljamo doma, na spored pridejo nekoliko mirnejše aktivnosti, a to ne pomeni, da se tudi v stanovanju ne moremo razgibati, znoreti in zabavati. Nekaj lahko otroci počnejo sami, nekaj s sorojenci, s starši ali starimi starši, pa tudi na daljavo.

Poligon v stanovanju

Če so otroci dalj časa preživeli pred televizijo, računalnikom ali tablico, je čas za akcijo. Saj veste, vsaj toliko časa kot ga namenijo zaslonom, naj se ukvarjajo tudi s športnimi aktivnostmi. Stanovanje lahko v ta namen spremenimo tudi v športno areno. A naj vas ne skrbi, zato ne potrebujemo veliko. Uporabimo lahko kar stvari, ki jih imamo doma, na primer lepilni trak, ki ga nalepimo na tla in na razgibani potki lovimo ravnotežje. Ali pa priredimo kar olimpijske igre, kot Nik in Nika v Izodromu. Mi smo navdih za poligon poiskali pri njima, za več odličnih gibalnih aktivnosti, ki jih lahko počnete kar doma, pa obiščite stran oddaje Izodrom.

Navdih:

Športni poligon

Stanovanjske olimpijske igre

Vislice

Igranje iger je zelo priljubljena popoldanska aktivnost med otroci, ena takih, ki se prenaša iz roda v rod, pa je sedaj dobila tudi zaslonsko različico. S tem seveda mislimo vislice, ki so odličen pripomoček za krepitev besednega zaklada. Sedaj lahko otroci vislice igrajo tudi sami na računalniku, ob ugotovljeni besedi pa s klikom preverijo tudi njen pomen.

Namig:

Ne pozabite na namizne družabne igre za celotno družino, kot je na primer Naseljenci otoka Catan. Med igranjem te igre, v kateri se gradi, žanje in trguje, tudi staršem ne bo dolgčas. Proizvajalec pravi, da je igra primerna za 10+, igralci, da tudi za 8+.

Ostani v stiku

Z dedki, babicami, strici, tetami in prijatelji se lahko družimo tudi, ko nismo skupaj. V trenutnih razmerah lahko video klice uporabimo tudi za tovrstne aktivnosti. Če otroci pogrešajo branje starih staršev, jih seveda lahko posadimo za zaslon, stari starši pa jim preberejo njihove najljubše knjige, skupaj ustvarjajo ali se igrajo igre, kot je potapljanje ladjic. Vsak potrebuje le list papirja in pisalo.

Navodila za izdelavo igre Potapljanje ladjic

Namig:

Če bodo otroci sami poslušali pravljice ali knjige, priporočamo podcast Lahko noč, otroci in aplikacijo Audiobook (zvočne knjige v slovenščini).

Da Vinci Kids

Možgančke je fajn trenirati tudi na drugačen način kot v šoli. Aplikacija Da Vinci Kids tako ponuja množico izobraževalnih oddaj, ki so sinhronizirane v slovenščino in predstavljajo znanost, zgodovino, naravo, šport in družbo, vse zapakirano v zabaven okvir. Za povrh je na voljo še množica zabavnih iger.

Prigrizki za noč čarovnic

Noč čarovnic je odlična priložnost, da skupaj z otroci zasedete kuhinjo, tako vam nekaj preprostih prigrizkov predstavljamo v nadaljevanju. Cel kup jih lahko pripravite, če spečete kolačke in jih dnevu primerno okrasite, potrebujete le mrvice, kakšno barvilo za hrano in razne bonbončke, z malo čarovnije pa se tudi piškoti spremenijo v strašljiv prigrizek.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. oktober 2020
5433
30. oktober 2020
5 zabavnih stvari, ki jih lahko z otroci počnemo doma