7 nenavadnih ovitkov za telefone

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/smallworks-brickcase-lego-iphone.jpg

Sodobni pametni telefoni so s svojimi velikimi steklenimi zasloni in posebnimi ohišji pogosto bolj občutljivi na padce kot kakšne stare, dobre Nokie. Zato je za zaščito naših dragocenih igračk na voljo vse več ovitkov; od minimalističnih do izjemno odpornih, pa vse tja do okrasnih. Tokrat te vabim, da si ogledava nekaj nenavadnih, a kljub temu zabavno funkcionalnih ovitkov.

Največ izbire med nenavadnimi ovitki imajo sicer iPhone 4/4S uporabniki, saj se oblika tega priljubljenega telefona ni drastično spremenila že skoraj dve leti. Vse več je sicer tudi posebnih ovitkov za Android telefone, a kljub temu bodo na tokratnem seznamu prevladovali predvsem ovitki za iPhone.

1. COIN 4: uporabi kovanec za stojalo

iPhone ovitek COIN4 za podstavljanje telefona s kovancem

Začniva z nenavadnim, a kljub temu presenetljivo funkcionalnim ovitkom COIN 4. Zadnji del ovitka zaznamujejo na videz naključno postavljene reže, v katere lahko vstaviš kovanec in tako telefonu omogočiš pokončno držo na mizi. Nenavadno, a uporabno za gledanje filmčkov!

2. Melt: barviti ovitek za ljubitelje sladoleda

Ovitek SwitchEasy Melt za iPhone

Če so ti všeč živahne barve, ti bo ovitek Melt gotovo stopil srce. Ovitek namreč telefon obda v barvite kombinacije, ki spominjajo na sladoledno ploščico ob topljenju. A kljub temu je ovitek še vedno dokaj funkcionalen, saj dobro ščiti telefon. Poleg tega zaradi razstavljivega spodnjega dela omogoča enostavno namestitev, uporabo različnih polnilnih postaj in seveda možnost kombiniranja barv.

3. SNAP!: ovitek za fotografske navdušence

Ovitek bitplay SNAP! tvoj iPhone spremeni v kameroSNAP! je zanimiv in kakovostno izdelan ovitek, ki telefon spremeni fotografski aparat, kot smo jih bili včasih vajeni. Verjetno dokaj nepraktičen za vsakodnevno uporabo, a odlična izbira za nostalgike, ki obožujejo fotografiranje s telefonom in si želijo bolj pristne fotografske izkušnje na svojem telefonu.

4. Rabito: prikupen ovitek z ušesi in plišastim repkom

Ovitek Rabito za iPhone in Samsung Galaxy S 2 ima obliko zajčka

Če iščeš nekaj unikatno zabavnega, je zanimiva možnost tudi ovitek Rabito, ki tvoj telefon spremeni v prikupnega zajčka. Za prenašanje naokoli pri tem ovitku verjetno potrebuješ dovolj veliko torbico a pozor! Ovitek ni le okrasne narave, saj lahko plišasti repek na zadnjem delu telefona uporabiš kot stojalo. Na voljo je v kopici prikupnih barv, tudi za Samsung Galaxy S II.

5. iShoes: ovitek z vezalkami in prostorom za kartice

Ovitek iShoes za iPhone ima prave vezalke

Če sva že pri prikupnih ovitkih, ne moreva spregledati ovitka iShoes. Le-ta ima na zadnji strani prave vezalke, v App Store pa je na voljo tudi brezplačna aplikacija, ki ti pomaga pri različnih stilih zavezovanja. Kljub vsemu ima ovitek tudi uporabno vrednost, saj lahko v režo oz. jezik čevlja na zadnji strani vtaknemo tudi kakšno kartico, par bankovcev, med vezalke pa se da menda zatakniti tudi kakšen svinčnik. Seveda tudi pri tem ovitku ne manjkajo pestre barvne kombinacije.

6. BrickCase: za vse ljubitelje Lego kock

Ovitek SmallWorks BrickCase za iPhone podpira Lego kocke

Kdo ne obožuje Legic? Če želiš zabavati otroka v sebi, je BrickCase vsekakor odlična izbira, saj je kompatibilen z vsemi tvojimi najljubšimi Lego kockami. O udobnosti in praktičnosti sploh ne bomo razpravljali, saj so ure in ure zabave s tem ovitkom zagotovljene. Vse kar ti preostane je le, da najdeš prave Lego kocke in začneš z ustvarjanjem!

7. Omniscient Siri: ovitek ali umetnina?

Ovitek Omniscent Siri za iPhone

Naziv najbolj nenavadnega in neuporabnega ovitka si zagotovo zasluži ovitek Omniscient Siri, ki sprednji del telefona prekrije s 3D modelom jabolčne virtualne asistentke Siri. S tem uporabnika prisili k interakciji s telefonom preko glasovnih ukazov, kar mogoče niti ni tako slabo, saj nam tako enostavno prepreči, da bi izgubljale ure in ure z igranjem jeznih ptičev. Ovitek ni v masovni proizvodnji, saj je zmagovalen koncept natečaja, v katerem so iskali obraz Siri, a kljub temu ga je mogoče izdelati po naročilu.

Za konec pa te vabim, da nam v komentarjih zaupaš, s kakšnim ovitkom ščitiš svoj telefon (če sploh). Te je morda prepričal kateri izmed tokrat predstavljenih nenavadnih ovitkov? ;) Sicer pa lahko bolj preproste in uporabne ovitke ter torbice za različne telefone najdeš tudi v Mobitelovi E-trgovini.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
359
24. september 2013
7 nenavadnih ovitkov za telefone