7 super razširitev za Chrome (kategoriji družbena omrežja in komunikacija)

Tehnik 27. december 2017
/PublishingImages/goo.gl-hero.jpg

Nedavno smo pri Tehniku objavili članek, v katerem smo vam predlagali sedem športnih razširitev za brskalnik Chrome. Spodaj vam jih predlagamo še nekaj za Chrome, ki se nanašajo na družbena omrežja in na komunikacijo. Vse tokrat predlagane razširitve delujejo na Chromu za Windows.

Boomerang for Gmail

Boomerang for Gmail je super razširitev za vse tiste, ki uporabljajo Gmail. Ta razširitev nam omogoča, da pošiljamo e-pošto s časovnim zamikom. Torej lahko zahvaljujoč tej razširitvi neko e-poštno sporočilo napišemo danes, razširitev pa nam ga pošlje ob želenem času v prihodnosti. Boomerang for Gmail pa nudi še nekaj drugih funkcionalnosti. Med drugim lahko s pomočjo te razširitve e-poštno sporočilo iz predala Gmail odstranimo in ga nato ob določenem času prikličemo nazaj.

Checker Plus for Gmail

Checker Plus for Gmail je še ena super razširitev, ki se navezuje na Gmail. Ta razširitev nas obvesti, ko dobimo novo sporočilo v Gmail. Preko nje pa lahko tudi hitro pregledujemo prejeto e-pošto ali pa pišemo novo, ne da bi Gmail sploh odprli. Pohvalno pri razširitvi Checker Plus for Gmail pa je tudi to, da lahko vanjo vnesemo več računov Gmail.

goo.gl

Včasih moramo nek internetni naslov posredovati naprej. Če je naslov, ki ga moramo posredovati naprej, precej dolg, je lahko nerodno. A k sreči lahko vse internetne naslove skrajšamo z razširitvtijo goo.gl. Gre za izredno enostavno razširitev, ki nam lahko pride zelo prav.

Downloader for Instagram

Kot že ime razkriva, ta razširitev omogoča shranjevanje posnetkov iz Instagrama na osebni računalnik.

Potem, ko si to razširitev namestimo, se nam pri posnetkih, ki so odprti na spletni različici Instagrama, pokaže poseben gumb z napisom »DOWNLOAD«, prek katerga posnetke lahko shranimo.

 

Emoji Keyboard

Emoji Keyboard je zelo zanimiva razširitev, ki nam ponudil t. i. čustvenčke oziroma emotikone. Samo klikniti moramo na njeno bližnjico, ta pa nam na seznamu ponudi celo paleto takšnih in drugačnih čustvenčkov, ki jih lahko zelo hitro skopiramo in prenesemo v klepetalnice, družbena omrežja ali pa kam drugam na spletu. Verjamemo, da lahko pride razširitev Emoji Keyboard prav vsem uporabnikom. Še posebej pa tistim mlajšim.

 

Unseen for Facebook

Ko na Facebooku preberemo privatno sporočilo in nanj ne odgovorimo, pride lahko hitro do zamere, če pošiljatelj vidi, da smo njegovo sporočilo prebrali. In v osnovi to lahko vidi, saj dobi obvestilo, da smo sporočilo prebrali (npr. Prebrano: 12.05). Če si v brskalnik namestimo razširitev Unseen for Facebook, je tovrstnih zamer lahko nekoliko manj. Ta razširitev namreč blokira obvestila o prebranosti sporočil. Ko nam nekdo pošlje neko privatno sporočilo na Facebooku in imamo nameščeno to razširitev, pošiljatelj sporočila ne bo nikoli dobil obvestila, da smo njegovo sporočilo prebrali. Četudi smo ga.

Yellow highlighter pen for web

Ali ste si kdaj v učbenikih/knjigah/zvezkih z barvnim pisalom označevali pomembno besedilo? Verjamemo, da ja. No, pomembna besedila si lahko označujete tudi na spletnih straneh, saj za brskalnik Chrome obstaja zelo zanimiva razširitev z imenom Yellow highlighter pen for web, ki nam ponudi posebno živo rumeno pisalo, s katerim lahko označujemo besedilo.

Vira: blog.google/press, chrome.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. december 2017
3796
27. december 2017
7 super razširitev za Chrome (kategoriji družbena omrežja in komunikacija)