Amazon pokazal svoj nov dron za dostavljanje paketov po zraku

Tehnik 1. december 2015
/PublishingImages/amazon-prime-air-hero.jpg

Kot verjetno veste, je Amazon že pred časom najavil, da bo v prihodnosti manjše pakete dostavljal po zraku z droni. Že ob svoji prvi najavi te storitve nam je Amazon predstavil en svoj dron za zračno dostavo paketov. Ravnokar pa nam je v novem videu še enega. No, če smo natančnejši, tega je v njegovem imenu predstavil voditelj avtomobilistične oddaje top Gear Jeremy Clarkson. Zdi se, da bo ta novi Amazonov dron uporabljen tudi takrat, ko bo zadeva začela obratovati. Prvi dron dvomimo, da bo.

 

V videu predstavljeni novi Amazonov dron je občutno bolj robusten od prvega. Sposoben se je dvigniti v višino vse tja do 120 metrov, leti pa lahko 24 kilometrov. Sposoben je tudi zaznavati ovire na tleh in v zraku ter se jim izogniti. Pakete naj bi bil sposoben dostaviti v 30 minutah ali prej. Clarkson v videu omeni, da prihajajo še drugi Amazonovi droni, ki bodo drugačne oblike in bodo namenjeni za lete v drugačnih okoliščinah.

Kdaj točno bo začel Amazon z droni kupcem dostavljati pakete, še ne vemo. Je bilo pa v novem videu omenjeno, da naj bi se to zgodilo enkrat v ne prav daljni prihodnosti. Verjetno bo zadeva zaživela najprej onkraj luže, šele kasneje tudi v Evropi in na ostalih koncih sveta.

Amazon sicer ne bo edini, ki bo pakete dostavljal po zraku. Tudi Google jih bo. Predvidoma že leta 2017.

Vir: amazon.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. december 2015
2773
4. december 2015
Amazon pokazal svoj nov dron za dostavljanje paketov po zraku
Android, iOS, Windows Phone 8