Android dobil novo digitalno asistentko - Hound

Tehnik 8. junij 2015
/PublishingImages/android-hound-hero.jpg

Do danes je bilo za uporabnike mobilnih naprav narejenih že kar nekaj digitalnih asistentk. Za uporabnike Applovih naprav Siri, za uporabnike Android naprav Google Now, za tiste z napravami Windows Phone pa Cortana. Ravnokar pa smo dobili še eno. Gre za digitalno asistentko Hound, ki je plod večletnega dela podjetja SoundHound. Omenjeno podjetje v javnosti ni neznanka. Poznamo ga po istoimenski aplikaciji SoundHound, ki zna, tako kot Shazam, uporabniku povedati, katera skladba se predvaja v njegovi okolici.

 

Kot pravijo pri SoundHoundu, je digitalna asistentka Hound, ki je ta hip na voljo samo na Androidu, zelo hitra in natančna. Znala naj bi zelo dobro razumevati naš naravni govor, tako da se nam pri komunikaciji z njo niti ni treba osredotočati na izrek določenih ključnih besed. Hound zna odgovoriti na veliko naših vprašanj oziroma se odzvati na veliko naših ukazov. Tudi na zelo zahtevne. Če želimo na primer najti v svoji bližini hotel, v katerem bo možno bivati od naslednjega ponedeljka do naslednjega četrtka in nas bo stal med 100 in 250 evrov, ga najde. Seveda zna odgovoriti tudi na osnovna vprašanja, kot na primer, kakšno bo jutri vreme, ali pa ugoditi nekaterim našim osnovnim zahtevam, kot na primer, da naj nastavi alarm.

Hound je trenutno dostopna žal samo določenemu krogu uporabnikov Android naprav. Do nje se namreč pride le prek povabila, ki pa se ta hip pošiljajo samo Američanom. Prošnjo za povabilo lahko uporabniki sicer oddajo na internetnem naslovu http://www.soundhound.com/hound.

Vir: google.play.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. junij 2015
2540
10. junij 2015
Android dobil novo digitalno asistentko - Hound
Android