Aplikacija Lightroom mobile sedaj tudi na Androidu

Tehnik 19. januar 2015
/PublishingImages/lightroom-mobile-hero.jpg

Za Android obstaja cela gora aplikacij za urejanje slik. Druščini se je sedaj priključila še Adobova aplikacija Lightroom mobile. Gre za mobilno različico priljubljenega orodja Lightroom 5, ki je na voljo za operacijska sistema Windows in OS X. Aplikacija Lightroom mobile sicer ni novost, saj jo uporabniki iOS-a lahko uporabljajo že nekaj časa, lepo pa je videti, da je sedaj zašla tudi na največjo mobilno platformo.

 

Mobilne aplikacije za urejanje slik običajno niso tako zmogljive kot njihove sestre na osebnih računalnikih in Lightroom mobile za Android ni pri tem nobena izjema. Kljub temu pa je slednja še vedno precej zmogljiva, zato jo je priporočljivo imeti na naši mobilni napravi nameščeno za čas, ko smo na poti in ob sebi nimamo osebnega računalnika. V njej namreč lahko najdemo kar nekaj uporabnih možnosti za urejanje slik. Ponuja nam široko paleto barvnih filtrov, možnost spreminjanja razmerja stranic, možnost nastavljanja kontrasta, senčenja, beline... Skratka dovolj za osnovno preureditev slik. Za kaj več pa je treba sesti za osebni računalnik.

Ena od stvari, ki jo je treba pri aplikaciji Lightroom mobile za Android še posebej pohvaliti, je, da nam omogoča sinhronizacijo z orodjem Lightroom 5. Tako lahko neko sliko začnemo urejati v mobilni aplikaciji, dokončamo pa jo na osebnem računalniku v Lightroomu 5. Uporabno!

Vir: play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. januar 2015
2354
22. januar 2015
Aplikacija Lightroom mobile sedaj tudi na Androidu
Android