Aplikacija YouTube dobila uporabno novost

Tehnik 24. julij 2015
/PublishingImages/yt-vertical-video-hero.jpg

Google svojo mobilno aplikacijo YouTube redno dopolnjuje z novostmi. Ravnokar je v njeno različico za Android vstavil eno zelo pomembno. Po novem lahko v njej videe, ki so posneti vertikalno, predvajamo v celozaslonskem načinu. Do sedaj to ni bilo mogoče. Doslej so bili vertikalni videi vedno predvajani tako, da so bili spodaj pod njimi prikazani tudi številni podatki o njih in predlogi drugih videov, kar je bilo za uporabnike seveda precej moteče. Po eni strani smo presenečeni, da Google celozaslonskega predvajanja vertikalnih videov ni omogočil že v preteklosti. Že res, da je večina videov danes posnetih v horizontalnem načinu, a tu in tam najdemo tudi vertikalne.

 

Nova različica aplikacije YouTube za Android, ki omogoča zgoraj omenjeno predvajanje, je nekaterim uporabnikom že na voljo, nekaterim pa še bo. Nam na Tehniku v času pisanja tega prispevka še ni bila. Če v času branja tudi pri vas še ni, kakšen dan ali dva še potrpite.

Za tiste, ki morda še ne veste, v juliju je aplikacija YouTube za Android (ter njena sestrica za iOS) dobila tudi podporo za predvajanje videov v 60 slikah na sekundo (seveda morajo biti videi v takšni gostiti slik posneti, da jih lahko v takšnem načinu predvajamo). Videe je sicer v spletni različici YouTuba možno predvajati v 60 slikah na sekundo že od lanske jeseni dalje.

Vira: greenbot.com, youtube-global.blogspot.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. julij 2015
2601
30. julij 2015
Aplikacija YouTube dobila uporabno novost
Android, iOS, Windows Phone 8