Aplikacije na Google Playu bodo odslej lahko stale tudi do 350 evrov

Tehnik 29. oktober 2015
/PublishingImages/google-play-cene-hero.jpg

Razvijalci aplikacij za Android so pri postavitvi cen za svoje aplikacije omejeni. V ZDA so npr. lahko do sedaj za posamezno Androidno aplikacijo uporabnikom zaračunavali maksimalno 200 dolarjev (všteti so tudi nakupi znotraj aplikacije) in tudi drugod po svetu so imeli postavljene podobne cenovne omejitve. Sedaj so se te omejitve nekoliko spremenile. Njim v prid.

 

Google je ravnokar spremenil svoj pravilnik, ki pravi, da bodo lahko razvijalci uporabnikom odslej zaračunavali precej več kot doslej. V ZDA bodo npr. lahko za posamezno Androidno aplikacijo zaračunali do 400 dolarjev, v Evropi pa do 350 evrov.

Kljub omenjenim spremembam glede višine cen, ni za pričakovati, da bodo aplikacije za Android odslej precej dražje. Kakšna bo verjetno dobila nove možnosti za zakupe znotraj nje. Da bo pa veliko takšnih, ki bodo že v osnovi stale 350 evrov, pa je nepredstavljivo. Osnovne cene aplikacij na Androidu so bile do sedaj v glavnem nizke (nekje do 10 evrov na aplikacijo) oziroma jih sploh ni bilo in verjamemo, da bo tudi v prihodnje tako.

Vira: mobileburn.com, support.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. oktober 2015
2731
29. oktober 2015
Aplikacije na Google Playu bodo odslej lahko stale tudi do 350 evrov
Android