Aplikaciji Meerkat in Periscope navdušili uporabnike

Tehnik 10. april 2015
/PublishingImages/meercat-periscope-hero.jpg

Na mobilne naprave precej pogosto prihajajo aplikacije, ki med uporabniki sprožijo pravo malo evforijo. Spomnimo se na primer prve igre Angry Birds, ki jo je igralo staro in mlado. Ali pa Snapchata, ki je prav tako navdušil ogromno (predvsem mladih) uporabnikov. Zdi se, vsaj sodeč po odličnih prvih odzivih, da smo sedaj dobili novi aplikaciji, ki bosta obsedli velik del uporabnikov. Gre za Meerkat in Periscope, ki omogočata, da svojim sledilcem na Twitterju (ali komu drugemu) prek kamere na mobilni napravi prenašamo dogajanje v svoji okolici v živo. Gre za relativno preprosti aplikaciji, ki bi lahko povzročili razcvet neposrednega prenašanja videa na mobilnih napravah.

 

Katera je boljša oziroma katero se bolj splača uporabljati? Obe sta izjemno dobri, a Periscope, ki je v lasti Twitterja, ima ta hip vseeno nekaj prednosti. Ena izmed njih je na primer ta, da omogoča ponoven ogled neposrednih prenosov. Ima pa tudi nekoliko krajši zamik predvajanja neposrednih prenosov. No, tehtnica bi se sicer lahko že v kratkem povsem uravnotežila, saj razvijalci aplikacije Meerkat seveda ne bodo spali in nam bodo zagotovo ponujali boljše in boljše različice svoje aplikacije.

 

Aplikaciji Meerkat in Periscope sta ta hip na voljo le za uporabnike iOS-a. Žal so uporabniki Androida, ki jih je precej več, tokrat prikrajšani. No, vsaj sedaj na začetku. Aplikaciji bosta namreč v prihodnosti na voljo tudi zanje. Kdaj točno, še ni znano.

Vir: youtube.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. april 2015
2462
15. april 2015
Aplikaciji Meerkat in Periscope navdušili uporabnike
iOS