Apple dominira na trgu pametnih ur

Tehnik 24. julij 2015
/PublishingImages/pametne-ure-trzni-hero.jpg

Nova raziskava analitičnega podjetja Strategy Analytics kaže, da je Apple trenutno daleč najbolj uspešno podjetje na trgu pametnih ur. V rokah drž daleč največji tržni delež. Precej večjega tudi od svojega velikega konkurenta Samsunga.

 

Omenjena raziskava kaže, da je Apple v drugi četrtini letošnjega leta dostavil kar 4 milijone pametnih ur Apple Watch, s čimer drži v rokah neverjetni 75,5-odstotni tržni delež. Drugouvrščeni Samsung je v tem obdobju dostavil le 400 tisoč pametnih ur, kar je 300 tisoč manj kot v enakem obdobju lani. To zadošča le za 7,5-odstotni tržni delež. Zanimivo, da je bil lani v drugi četrtini leta prav Samsung kralj na trgu pametnih ur, saj je imel kar 73,6-odstotni tržni delež. Podatkov za ostala podjetja Strategy Analytics ne podaja. Ve se le, da so ta skupaj dostavila 900 tisoč pametnih ur.

Skupaj je bilo v letošnji drugi četrtini leta dostavljenih 5,3 milijona pametnih ur, kar je precej več kot lani, ko jih je bilo v tem obdobju samo 1 milijon. Več je celo od celega lanskega leta, ko je bilo skupaj dostavljenih 4,6 milijona ur. »Urarski« trg torej močno raste, a za trgom pametnih mobitelov še močno zaostaja. In verjetno bo za njim zaostajal tudi v prihodnje.

Vira: strategyanalytics.com, apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. julij 2015
2602
30. julij 2015
Apple dominira na trgu pametnih ur
Android, iOS