Apple letos na trg z iMacom z ločljivostjo 8K?

Tehnik 9. april 2015
/PublishingImages/imac-8k-2-hero.jpg

Apple je v sredini lanskega oktobra številne računalniške navdušence razveselil s predstavitvijo novega 27-palčnega (68,6-centimetrskega) iMaca (na slikah) z zaslonom ločljivosti kar 5.120 x 2.880 slikovnih točk (218 slikovnih točk na palec). Čeprav ima ta hip na trgu še zelo malo računalnikov, ki imajo vse v enem, in pa monitorjev tako visoko ločljivost kot ta novinec, bi lahko že letos dobili iMaca s še višjo ločljivostjo.

 

Kot poroča spletna stran Appleinsider, je LG v svojem nedavnem sporočilu za javnost zapisal, da namerava Apple v letošnjem letu ponuditi novega iMaca z ločljivostjo kar 8K (7.680 x 4.320 slikovnih točk). Glede na to, da je to zapisalo podjetje, ki za Apple izdeluje zaslone, bi takoj pomislili, da so njegove navedbe pravilne. A morda bi bile lahko tudi napačne. Zakaj? LG je namreč omenjeno sporočilo za javnost s svoje spletne strani kasneje umaknil. Zanimivo bi bilo izvedeti, zakaj je to storil.

Informacij o tem, kakšno diagonalo naj bi imel ta novi iMac, ni. Morda bi bilo smiselno, da bi Apple izbral več kot le 27-palčno. Kakorkoli že, tudi če bo diagonala le 27-palčna, bodo številni računalniški navdušenci tega novinca sprejeli z odprtimi rokami.

Viri: appleinsider.com, lgdnewsroom.com, apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. april 2015
2460
13. april 2015
Apple letos na trg z iMacom z ločljivostjo 8K?
Android, iOS, Windows Phone 8