Apple naj bi oktobra predstavil nov Mac mini

Tehnik 30. september 2014
/PublishingImages/mac-mini-napoved-hero.jpg

Od takrat, ko je Apple poslal na prodajne police zadnja računalnika Mac mini, sta minili že skoraj dve leti. Vzrok za to, da ameriški gigant do danes ni ponudil novega, je skoraj zagotovo v tem, da zadnja dva med uporabniki nista bila tako priljubljena kot drugi Mac-i. Morda se je kdo v tem času že vprašal, ali namerava Apple to serijo miniaturnih računalnikov poslati v večna lovišča. Vse kaže, da za zdaj še ne. Kot poroča spletna stran MacRumors, ki je informacijo izvedela pri neimenovanem viru, naj bi bil oktobra predstavljen novi član.

 

Predvidevamo, da bo novi Mac mini predstavljen v sklopu posebnega predstavitvenega dogodka, na katerem naj bi Apple, kot smo že poročali, predstavil tudi novi različici tabličnih računalnikov, iPad Air in iPad mini z zaslonom Retina. Govori se tudi, da bi lahko na dogodku ugledali še kakšno napravo, na primer novi iMac ali novi MacBook Air, je pa verjetnost za to precej majhna.

Informacij o tem, kakšno strojno opremo bo imel novi Mac mini, ta hip žal še ni. Glede na preteklo prakso lahko pričakujemo, da bo Apple vanj vključil procesorje iz zadnjih računalnikov MacBook Pro. V slednjih sicer najdemo tako 2-jedrne kot tudi 4-jedrne procesorje. Kakorkoli že, prepričani smo, da bo hitrost pri novem Mac-u mini občutno boljša kot pri zadnjih dveh. Kaj drugega niti ni za pričakovati, glede na to, da nanj čakamo že debelih 23 mesecev.

Vira: macrumors.com, apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. september 2014
2223
8. oktober 2014
Apple naj bi oktobra predstavil nov Mac mini
iOS