Apple naj bi za iPad Pro pripravljal pisalo

Tehnik 22. januar 2015
/PublishingImages/ipad-pisalo-hero.jpg

Ni veliko proizvajalcev, ki so se odločili k svojim mobilnim napravam priložiti tudi pisalo. Najbolj poznan po njih je Samsung, ki jih je že večkrat priložil k svojimi mobitelom in tablicam. Kot vse kaže, pa jih bo pri svojih tablicah (na slikah iPad Air 2) začel ponujati tudi njegov največji konkurent Apple. Spletna stran Appleinsider poroča, da bi prvega lahko videli pri njegovem gigantskem 12,9-palčnem (32,8-centimetrskem) iPad-u Pro, ki naj bi na prodajne police prišel v letošnjem letu.

 

Od Applovega pisala za iPad Pro ne smemo pričakovati čudežnih funkcionalnosti. Predvidevamo, da nam bo omogočal bolj kot ne osnovne funkcije, kot na primer pisanje besedil, kopiranje teksta in podobno. Kasnejša Applova pisala pa bi nam lahko omogočala že precej več. Na primer pisanje po drugih trdih površinah ali celo po zraku. No, kljub vsemu verjamemo, da bo tudi prvo pisalo določenemu krogu uporabnikov prišlo zelo prav. Še posebej, če bo zanj narejenih veliko aplikacij, ki bodo v celoti izkoriščale njegov potencial.

Apple pisala najverjetneje ne bo priložil k vsaki tablici iPad Pro, ampak ga bo treba kupiti ločeno. Verjetno dobra poteza, saj bi to malenkostno znižalo ceno tablice. Koliko bo sicer zanjo treba odšteti, ni znano, pričakujemo pa, da se bo njena cena v ZDA v prosti prodaji gibala nad 500 dolarji, v Evropi pa nad 500 evri.

Vira: appleinsider.com, apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. januar 2015
2361
26. januar 2015
Apple naj bi za iPad Pro pripravljal pisalo
iOS