Apple po več letih predstavil novo generacijo iPoda touch

Tehnik 17. julij 2015
/PublishingImages/ipod-touch-hero-1.jpg

Apple nam v letih 2013 in 2014 ni ponudil nobene nove generacije multimedijskega predvajalnika iPod touch, zato se je vse več uporabnikov začelo spraševati, ali sploh še računa na ta predvajalnik. Sedaj je jasno, da ja, saj nam je ravnokar predstavil novo, že šesto generacijo. Poglejmo si, kaj nam ta prinaša.

 

Novi iPod touch šeste generacije je strojno precej zmogljiv. Pod njegovim ohišjem tiktaka procesor A8. Gre torej za enak procesor, kot ga je Apple vgradil že v svoja mobitela iPhone 6 in iPhone 6 Plus. Za gladko delovanje aplikacij se torej ni za bati. Na njegovi zadnji strani se nahaja kamera iSight z 8 MP, s katero bodo lahko uporabniki prvič na iPodu touch snemali tudi videe v počasnem posnetku, za izdelavo »selfijev« pa je na sprednji strani na voljo kamera Facetime HD. Tu je še Retina zaslon s 4-palčno (10,2-centimetrsko) diagonalo ter 16/32/64/128 GB internega spomina.

Tudi programska oprema je na visokem nivoju. Apple je novinca opremil z operacijskim sistemom iOS 8 ter kupom aplikacij, kot npr. s Photos, Health in Music, preko katere bodo lahko uporabniki dostopali do novega glasbenega servisa Apple Music.

Novi iPod touch šeste generacije je že možno kupiti. Njegova cena se giblje med 199 dolarji (približno 180 evrov), kolikor je potrebno odšteti za različico s 16 GB internega spomina, in 399 dolarji (približno 360 evrov), kolikor stane različica s 128 GB internega spomina. Kupcem je na voljo v petih barvah, in sicer v zlati, srebrni, roza, modri in sivi.

Vir: apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. julij 2015
2590
22. julij 2015
Apple po več letih predstavil novo generacijo iPoda touch
iOS