Apple posloval rekordno in najavil čas začetka prodaje ure

Tehnik 29. januar 2015
/PublishingImages/apple-najava-prodaja-watch-hero.jpg

Apple je ponovno v središču dogajanja. Javnosti je razril, da je bilo njegovo poslovanje v zadnji četrtini lanskega leta rekordno. Končno pa je podal tudi nekoliko konkretnejši čas začetka prodaje pametne ure Apple Watch.

 

Apple je v svojem najnovejšem sporočilu za javnost razkril, da je imel v zadnji četrtini leta 2014 rekordnih 74,6 milijarde dolarjev (65 milijard evrov) prihodkov, čistega dobička pa kar za rekordnih 18 milijard dolarjev (15,7 milijarde evrov). To je še precej več kot v istem obdobju leta 2013, ko je bil sicer prav tako zelo uspešen. Takrat je imel 57,6 milijarde dolarjev (50,2 milijarde evrov) prihodkov, dobička pa 13,1 milijarde dolarjev (11,4 milijarde evrov). Neverjetne številke. Številke, ki dokazujejo, da se v Applu na veliko cedita med in mleko.

Za Applovo odlično poslovanje v zadnji četrtini leta 2014 je zaslužna predvsem rekordna prodaja mobitelov iPhone, osebnih računalnikov Mac in aplikacij iz spletne trgovine App Store. Koliko Macov in aplikacij je bilo prodanih, Apple v svojem sporočilu za javnost ni razkril, je pa razkril, da je bilo prodanih rekordnih 74,5 milijona iPhonov.

Po več mesecih čakanja pa je iz Appla sedaj končno prišla tudi nekoliko konkretnejša najava časa začetka prodaje ure Apple Watch. Prvi mož podjetja, Tim Cook, pravi, da jo lahko pričakujemo enkrat aprila.

Vira: apple.com, appleinsider.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. januar 2015
2371
3. februar 2015
Apple posloval rekordno in najavil čas začetka prodaje ure
iOS