Apple predstavil nove iMace, med drugim 21,5-palčnega z zaslonom Retina

15. oktober 2015
/PublishingImages/noviimaci-hero.jpg

Apple je pred kratkim predstavil nove 21,5- in 27-palčne iMace, ki med drugim prinašajo izboljšano sliko in nove procesorje. Predstavil pa je tudi novo miško Magic Mouse 2, novo tipkovnico Magic Keyboard in novo drsno ploščico Magic Trackpad 2.  

21,5-palčni iMaci

Apple je v preteklosti že izdelal dva iMaca, ki sta imela zaslon Retina. Šlo je za 27-palčna modela. Sedaj nam je končno predstavil še svoj prvi 21,5-palčni iMac z zaslonom Retina, s katerim bo zagotovo razveselil marsikaterega njegovega privrženca. Ločljivost zaslona pri tem novem modelu znaša 2.304 x 4.096 slikovnih točk, kar z drugimi besedami pomeni, da ima zaslon 219 slikovnih točk na palec oziroma skupaj kar 9,4 milijona slikovnih točk - 4,5-krat več kot zasloni pri starejših 21,5-palčnih iMacih. Apple je novega 21,5-palčnega iMaca z zaslonom Retina opremil tudi s hitrima procesorjema Intel Core pete generacije, grafiko Intel Iris Pro, dvema vhodoma Thunderbolt 2 in novim operacijskim sistemim OS X El Capitan. Več o El Capitanu si lahko preberete v našem članku o letošnji konferenci WWDC.    

Novega 21,5-palčnega iMaca z zaslonom Retina je že možno kupiti. Njegova cena, če ga naročite pri Applu, se prične pri 1.099 dolarjih oziroma pri približno 950 evrih.   

Apple je predstavil še dva nova 21,5-palčna iMaca, ki pa nimata zaslona Retina. V primerjavi z zgoraj omenjenim modelom z zaslonom Retina pa imata tudi slabšo procesorsko moč.


27-palčni iMaci

Apple nam je predstavil tudi tri nove 27-palčne iMace. Vsi po vrsti imajo vgrajen zaslon Retina, obenem pa se ponašajo tudi s hitrimi procesorji Intel Core šeste generacije, zmogljivo AMD-jevo grafiko, dvema vhodoma Thunderbolt 2, različnimi opcijami internega spomina in operacijskim sistemom OS X El Capitan.  

Tudi te 27-palčne iMace je že možno naročiti. Cena najcenejšega znaša 1.799 dolarjev, kar nanese približno 1.560 evrov. Ne, ni malo, a kakovost je le redko poceni.

Magic Mouse 2, Magic Keyboard in Magic Trackpad 2

Ustavimo se še pri Applovi novi tipkovnici, novi miški in novi sledilni ploščici. V primerjavi s svojimi predhodnimi modeli vse tri naprave prinašajo več uporabnih novosti. Preletimo glavne.


Miška Magic Mouse 2 je nekoliko lažja in ima bolj izpopolnjeno obliko od svoje predhodnice. Nova tipkovnica Magic Keyboard je nekoliko manjša od zadnje Applove brezžične tipkovnice in tako zavzema 13 % manj prostora na mizi. Ima pa tudi nižji profil in poseben nov mehanizem, ki omogoča natančno in udobno tipkanje. Nova drsna ploščica Magic Trackpad 2 pa prinaša 29 % večjo drsno površino od prejšnjega Magic Trackpada, opremljena pa je tudi s tehnologijo Force touch, ki omogoča še lažje upravljanje operacijskega sistema.

Vse tri naprave imajo vgrajeno baterijo, ki omogoča vnovično polnjenje. Vse tri je tudi že možno kupiti. Magic Mouse 2 stane 79 dolarjev (približno 70 evrov), Magic Keyboard 99 dolarjev (približno 85 evrov), Magic Trackpad 2 pa 129 dolarjev (približno 110 evrov). Tipkovnica in miška sta sicer priloženi tudi k vsem novim iMacom.


Vir: ​​apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. oktober 2015
2715
22. oktober 2015
Apple predstavil nove iMace, med drugim 21,5-palčnega z zaslonom Retina