Apple pripravlja vrhunska iMaca z izboljšanima zaslonoma

Tehnik 5. avgust 2015
/PublishingImages/apple-imac-zaslon-hero.jpg

Priznani analitik Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities nemalokrat postreže s kakšnimi ekskluzivnimi informacijami v zvezi z Applovimi prihajajočimi izdelki. Ravnokar je sporočil nekaj informacij v zvezi z računalniki iMac.

 

Kuo pravi, da naj bi nam Apple pripravljal nova računalnika iMac, ki bosta v dveh pogledih občutno naprednejša od trenutnih. Imela naj bi hitrejše procesorje ter precej boljšo sliko (beri boljšo nasičenost barv). Ali bosta imela tudi višjo ločljivost, ni omenil. V aprilu je sicer LG, ki za Apple izdeluje zaslone, v svojem sporočilu za javnost med drugim zapisal, da naj bi nam Apple letos ponudil novega iMaca z vrtoglavo ločljivostjo 4.320 x 7.680 slikovnih točk. Je pa LG to sporočilo za javnost iz svoje spletne strani kmalu umaknil, tako da se sedaj pojavlja dvom o točnosti njegove napovedi.

Natančen datum prihoda novih modelov iMac ni znan. Ju pa lahko pričakujemo enkrat v tretji četrtini letošnjega leta.

Zadnjo večjo nadgradnjo serije iMac je Apple naredil lanskega oktobra. Takrat nam je predstavil nov 27-palčni (68,6-centimetrski) iMac (na slikah), ki se ponaša z ločljivostjo kar 2.880 x 5.120 slikovnih točk (218 slikovnih točk na palec), vrhunskimi procesorji, vrhunsko grafiko ter hitrimi hibridnimi spomini Fusion Drive.

Vira: appleinsider.com, apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. avgust 2015
2619
10. avgust 2015
Apple pripravlja vrhunska iMaca z izboljšanima zaslonoma
iOS, Android, BlackBerry OS, Windows Phone 8