Apple rekordno že v začetku leta

Tehnik 12. januar 2015
/PublishingImages/apple-2014-prodaja-hero.jpg

Za Apple je bilo leto 2014 izjemno dobro in če drži rek, da se po jutru dan pozna, bo tudi leto 2015 takšno. Petnajstico je namreč začel rekordno. Uporabniki so prvega januarja na njegovi spletni tržnici App Store za aplikacije zapravili rekordno veliko denarja. Koliko, Apple ni želel razkriti. Je pa razkril, da so v prvem tednu za njih zapravili blizu pol milijarde dolarjev (približno 400 milijonov evrov). Neverjetno veliko, če pomislimo, da gre za le en teden, leto pa jih ima 52.

 

Seveda zaradi rekordnega začetka leta šampanjcev ne odpirajo le Tim Cook in ostala druščina iz Cupertina, ampak tudi razvijalci aplikacij, saj bodo ti deležni precej velikega kosa skoraj pol milijardne denarne pogače. Kako velikega, ni znano, je pa znano, da so samo v lanskem letu dobili neverjetnih 10 milijard dolarjev (dobrih 8 milijard evrov), do danes pa že kar 25 milijard (slabih 21 milijard evrov). Številki, ob katerih se ti zvrti.

Spletna tržnica App Store, katere začetek sega v leto 2008, z več kot 1,4 milijona aplikacij velja za eno večjih spletnih tržnic z mobilnimi aplikacijami. Le Google s svojim Play Store-om drži korak z njo, ostala konkurenca ga že nekaj časa ne more. Zanimiv je tudi podatek, da je zaradi nje in celotnega iOS ekosistema v ZDA službo dobilo približno 627 tisoč ljudi.

Vir: apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. januar 2015
2345
16. januar 2015
Apple rekordno že v začetku leta
iOS