Apple z nekajdnevno zamudo ponudil watchOS 2

Tehnik 23. september 2015
/PublishingImages/watchos-2-hero.jpg

Apple je v prejšnjem tednu uporabnikom iPhonov, iPadov in iPodov za prenos ponudil svoj nov operacijski sistem iOS 9, o čemer smo na Tehniku tudi poročali. Istega dne, kot je ponudil iOS 9, bi moral ponuditi tudi »urarski« operacijski sistem watchOS 2, a tega ni storil, saj je tik pred izdajo na sistemu našel kritično napako. Sedaj je to napako odpravil in uporabnikom je watchOS 2 ravnokar ponudil.

 

Če si lastite uro Apple Watch, se vam novi watchOS 2 na njo vsekakor izplača namestiti, saj vam bo prinesel več uporabnih novosti. Največja je zagotovo ta, da boste lahko po njegovi namestitvi aplikacije, ki so jih naredili tretji proizvajalci, poganjali direktno na uri. Prej so te aplikacije lahko na uri tekle samo ob povezavi z iPhonom. watchOS 2 vam bo prinesel še novi Nightstand Mode, izboljšano digitalno asistentko Siri in še bi lahko naštevali.

Novi watchOS 2 si lahko namestite preko iPhona in njegove aplikacije Watch. Tekom nameščanja morate imeti iPhone priklopljen na Wi-Fi omrežje, uro pa na polnilec. Ura mora imeti pred nameščanjem tudi vsaj 50% baterije polne. Več o postopku namestitve in pa o samem operacijskem sistemu lahko izveste v tem videu.

Vir: appleinsider.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2015
2686
25. september 2015
Apple z nekajdnevno zamudo ponudil watchOS 2
iOS