Asusov mobilni paket na CES-u

Tehnik 7. januar 2015
/PublishingImages/asus-ces-novosti-hero.jpg

Kitajsko podjetje Asus slovi predvsem po proizvodnji namiznih in prenosnih računalnikov, a tudi izdelava pametnih mobitelov in tabličnih računalnikov mu ni tuja. To je dokazalo na letošnjem sejmu CES, na katerem je predstavilo zelo zanimiva pametna mobitela ZenFone 2 in ZenFone Zoom ter serijo hibridnih naprav med tablico in prenosnikom, poimenovano Transformer Book Chi.

ZenFone 2

 

ZenFone 2 se lahko po strojnih specifikacijah brez težav kosa z vsemi paradnimi mobiteli konkurenčnih proizvajalcev, vprašanje pa je, ali ga bo Asus znal predstaviti tako, da se bo po prodaji lahko primerjal z njimi. Vgrajen ima zelo zmogljiv, 64-bitni procesor Intel Atom Z3580, kateremu je v pomoč kar 4 GB RAM pomnilnika. Toliko RAM pomnilnika ni imel doslej še noben mobitel. Slika se pri njem prikazuje na 5,5-palčnem (14-centimetrskem) zaslonu IPS+ z ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk (401 slikovna točka na palec). Vgrajeno ima tudi kamero PixelMaster s 13 MP, baterijo s 3.000 mAh in Intelov modem, ki omogoča dostop do omrežja LTE/4G.

ZenFone Zoom

ZenFone Zoom je v prvi vrsti namenjen tistim kupcem, ki svoj mobitel uporabljajo predvsem za izdelavo slik in videoposnetkov. Karakteristike njegove osrednje kamere so na zelo spodobni ravni. Ima 13 MP, 3x optično povečavo, 12x digitalno povečavo, optični stabilizator slike in lasersko fokusiranje. Žal v času pisanja tega članka kakovosti kamere nismo mogli preveriti, saj na spletu še ni bilo mogoče najdi primerov njenih posnetkov.

Transformer Book Chi

 

Za tiste, ki se ne morejo odločiti, ali bi kupili novo tablico ali nov prenosnik, bo Asusova serija Transformer Book Chi kot naročena. Gre za tri tablice, na katere lahko v vsakem trenutku priklopimo tipkovnico in jih spremenimo v prenosnik. Asus jih je pripravil v treh velikostih. Največja, poimenovana T300, ima 12,5-palčni (31,8-centimetrski) zaslon, nekoliko manjša T100 ima 10,1-palčnega (25,7-centimetrskega), najmanjša T90 pa 8,9-palčnega (22,6-centimetrskega). Na vseh se nahajajo Intelovi procesorji in operacijski sistem Windows.

Vir: press.asus.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. januar 2015
2339
9. januar 2015
Asusov mobilni paket na CES-u
Android