Augmedix oživlja Google Glass

Alenka Selčan 26. april 2016
/PublishingImages/glass-augmedix-hero.jpg

Google Glass se znova vrača, a tokrat le med izbrance. Za njegovo ponovno vstajenje se zavzema zagonsko podjetje iz San Francisca Augmedix, ki pripravlja posebno zdravniško platformo, s katero želi zdravnikom olajšati delo in jim omogočiti učinkovitejši zajem in pregled podatkov o njihovih pacientih.

Zdravniki v ZDA naj bi za izpolnjevanje birokracije, ki jo terja njihovo delo, porabili več kot petnajst ur na teden, Augmedix pa jim bo z Google Glass omogočal dostop do virtualnih datotek pacientov, ki se bo ažurirala med medicinskim pregledom ažurirala samodejno.

 

Ko se je Google Glass pojavil na trgu, so ga obsojali, da deluje nečloveško, nenaravno in odtujeno, nasprotovali pa so mu tudi zaradi vdora v zasebnost. Danes, v dobi po Snowdenovemu razkritju, v dobi, ko paradirata Oculus in Gear VR, Glass ne deluje več tako grozno. Pri Augmedixu verjamejo, da se bo zaradi zavoljo teh pametnih očal, ki jih bo plemenitila njihova platforma, izboljšala kakovost zdravniških storitev, saj se bodo zdravniki pacientom lahko posvečali bolj osebno, pa tudi bolj temeljito. Ker se jim bodo podatki o pacientu sproti nizali pred očmi, jim ga ne bo treba zapustiti le zato, da bi na računalniku pregledali njegovo kartoteko.

Augmedixu je za svoj projekt doslej uspelo zbrati že 40 milijonov ameriških dolarjev, kar sedemnajst njih v zadnjem obdobju, vrednost podjetja pa vztrajno raste. Težo investicijskemu kapitalu dodajo tudi vlagatelji, med katerimi je tudi pet najvplivnejših ponudnikov zdravstvene oskrbe v ZDA. Augmedix bo tako z Google Glass opremil najmanj sto tisoč zdravnikov, ki delujejo pod okriljem teh institucij, ti pa bodo na sodoben način oskrbeli na tisoče pacientov.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. april 2016
2953
26. april 2016
Augmedix oživlja Google Glass