BAM - zanimiva alternativa trgovini Google Play

Tehnik 29. april 2014
/PublishingImages/BAM-hero.jpg

Uporabniki naprav z operacijskim sistemom Android aplikacije po navadi nalagamo iz spletne trgovine Google Play. Čeprav nam ta ponuja relativno dobro zamišljen koncept iskanja, ima tudi nekaj pomanjkljivosti. Aplikacij na primer ne razvršča od tiste z najboljšo oceno do tiste z najslabšo. Če se na primer odpravimo na zavihek »TOP NEW FREE«, ni nujno, da bomo na vrhu dobili izpisane tiste, ki so s strani uporabnikov prejele zelo dobro oceno. V času pisanja tega članka se je na primer na prvem mestu nahajala aplikacija z oceno le 3,1. Zaradi te težave se nam lahko zgodi, da gre kakšna izmed zanimivejših aplikacij mimo nas, saj se nam običajno ne da pregledati 100 in več zadetkov naenkrat, ampak nas večina pogleda samo prvih 10 ali 20.

 

Če vam iskanje aplikacij v trgovini Google Play ni dovolj, izberite alternativo, ki vam bo morda bolj pisana na kožo. Ena izmed zanimivejših sliši na ime Best Apps Market - for Android ali krajše BAM. Dobite jo lahko brezplačno v trgovini Google Play. Gre za povsem varen način iskanja aplikacij, saj se nobena ne nahaja na BAM-ovih strežnikih, ampak jih še vedno nameščamo prek trgovine Google Play. BAM jih v svojem uporabniškem vmesniku le priporoči in predstavi. Na tem mestu ni odveč opozorilo, da se nepreverjenih spletnih tržnic, ki imajo aplikacije shranjene na svojih strežnikih, raje izogibajte. Na njih je namreč precej več zlonamerne programske opreme kot na preverjenih strežnikih. Te pa si verjetno ne želite, kajne?

BAM si prizadeva, da nam ponuja aplikacije, ki bi nam lahko bile všeč. Potencialno primerne za nas se nam vsakodnevno izpisujejo v zavihku »Feed«. Izpisujejo se nam takšne, ki nam jih BAM-ov algoritem priporoči na podlagi naše pretekle uporabe mobilne naprave, in pa takšne, ki nam jih priporočajo njegovi preizkuševalci. Na tem testu se »Feed« ni izkazal za vsemogočnega, saj je pogosto izpisoval tudi takšne aplikacije, ki so bile kljub visoki oceni preizkuševalcev nezanimive.

 

Aplikacije v BAM-u lahko iščemo tudi s pomočjo precej poglobljenih spiskov kategorij in razvrščanj. V zavihku »Games« so igre razvrščene v 18 kategorij, v zavihku »Apps« pa »resnejše« aplikacije v 17 kategorij. Če imamo v glavi želen tip aplikacije, na primer aplikacije za slike, se tako lahko odpravimo v kategorijo »Photography«, kjer bomo dobili izpisane samo takšne, ki sodijo v to področje. Pri tem pa lahko določimo, na kakšen način naj bodo razvrščene (glede na oceno BAM-ovih ocenjevalcev, glede na število ljudi, ki si jih je namestilo ...). Če nam omenjenih 35 kategorij še vedno ni dovolj, nam BAM omogoča še podrobnejšo razdelitev. V primeru, da odpremo omenjeno kategorijo »Photography«, lahko BAM-u med drugim dodatno ukažemo, naj izpiše samo aplikacije za urejanje slik ali pa le tiste, s katerimi slike ustvarjamo.

Za konec velja omeniti še eno funkcionalnost. V zavihku »My Apps« lahko poiščemo aplikacije, ki so podobne tistim, ki jih imamo nameščene na svoji mobilni napravi. Če imamo na primer nameščen brskalnik Firefox, a bi ga radi zamenjali z drugim, nam bo BAM ponudil številne druge zanimive alternative (Chrome, Next Browser, Opera, UC Browser ...).

Vir do aplikacije in slik

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. april 2014
2030
8. september 2014
BAM - zanimiva alternativa trgovini Google Play
Android