Besedila skladb sedaj neposredno v iskalniku Google

Tehnik 30. junij 2016
/PublishingImages/google-lyrics-hero.jpg

Vsi, ki imamo radi glasbo, smo že kdaj v spletu iskali besedila določenih skladb. Do posameznega besedila smo doslej prišli tako, da smo odprli iskalnik Google, vanj vpisali ime skladbe in k temu dodali še besedo »lyrics«, Google pa je med zadetki prikazal številne spletne strani z besedilom iskane skladbe in mi smo morali eno od teh strani odpreti. No, po novem bomo lahko do posameznega besedila prišli še hitreje.

 

Google je namreč ravnokar sklenil partnerstvo s podjetjem LyricFind, zaradi katerega bomo lahko odslej prišli do besedil skladb neposredno v iskalniku Google. Torej: po novem v iskalniku Google ne bo več potrebno odpreti določene spletne strani, da bi videli besedilo, ampak bomo v iskalnik lahko vnesli le ime skladbe in njeno besedilo se bo izpisalo neposredno v iskalniku.

Iskalnik Google nam bo prikazal besedila skladb, ki so nastale pod okriljem več kot 4.000 založnikov. V iskalnikovi bazi bo tako ogromno besedil. Omenjena baza besedil pa, kot pravijo pri LyricFindu, prihaja tudi v Google Play Music.

Žal nam pri Tehniku v času pisanja te novice iskalnik Google še ni prikazoval glasbenih besedil, tako da zadeve nismo mogli preizkusiti. Upamo, da vam jih iskalnik sedaj, ko to berete, že prikazuje.

Vir: LyricFind

Foto: Google

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. junij 2016
3042
30. junij 2016
Besedila skladb sedaj neposredno v iskalniku Google