Bizarni in nepotrebni dodatki

Igor Harb in Tamara Harb 16. november 2015
/PublishingImages/bizarni-dodatki-hero.jpg

V poplavi dodatkov za mobitele in tablice me je v zadnjem času resnično navdušila slovenska Trobla, ampak moram priznati, da so mojo pozornost pritegnili že z izbiro materiala, saj imam pač rada les. In če je v množici dodatkov težko najti uporabne, vizualno dodelane in oh in sploh krasne stvari, na temni strani vedno znova preseneti količina dodatkov, za katere ni prav nobenega razloga, da obstajajo. V glavnem, ker se učimo iz napak, naj bo spodnji izbor naključno najdenih dodatkov navdih za kaj boljšega.

Najbolj neumen

Ovitek za mobitel v obliki pištole je eden bolj neumnih dodatkov, seznam scenarijev, kako se nošenje ovitka za lastnika ne bo dobro izšlo, pa precej dolg. Po poročanju britanskih tabloidov naj bi tak ovitek septembra povzročil precej težav na amsterdamskem letališču. Ameriška policija že od poletja svari pred nakupom, nekateri spletni trgovci so proizvod umaknili, seveda pa so se med tem pojavili tudi posnemovalci.

 

Najbolj neprimeren

Uporaba mobilnih naprav na stranišču pri odraslih je res visoka, a ni potrebe, da to učimo že malčke. Podjetje CTA Digital, ki je na CESu 2013 predstavilo iPotty, kahlo z nastavkom za iPad, se z mano ne strinja. Drži, da jih je med uvajanjem težko prepričati naj sedijo dlje časa na kahli, a starševska pozornost, pogovor in pač običajno druženje, so precej bolj na mestu. In če so do zdaj zmogli prehod iz plenic brez pomoči tablic, bodo verjetno še naprej uspešni brez uporabe aplikacij.

 

Najbolj navidezno uporaben

Deska je videti super in ta podstavek bi morda res lahko bil zelo uporaben: iPad postavi v položaj, ko lahko preprosto spremljamo recept, hkrati pa še sekljamo in režemo sestavine. Seveda je to mogoče le v svetu čudežnih iPadov, ki jim tekočine in prah nič ne morejo. Na promocijski fotografiji izdelka lahko celo vidimo narezane pomaranče, enega najbolj sočnih sadežev, kar je več kot zavajanje. V praksi torej ne gre brez zavarovanja ekrana in, presenečenje, proizvajalec deske ga ponuja kot dodatek.

 

In nagrado za najbolj bizaren dodatek dobi ...

 

Roka je v seriji Pri Addamsovih sicer kul, ampak to ne pomeni, da jo moramo pritrjeno na mobitel peljati na sprehod. Lahko pa vsaj zažigate za noč čarovnic in pusta.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. november 2015
2754
18. november 2015
Bizarni in nepotrebni dodatki
Android, iOS, Windows Phone 8