BlackBerry Limited ne bo več razvijal pametnih mobitelov

Tehnik 3. oktober 2016
/PublishingImages/bb-passport-hero.jpg

Iz kanadskega podjetja BlackBerry Limited prihaja vest, ki bo nekatere presenetila, tistih, ki bolj sledijo dogajanju na trgu pametnih mobitelov, pa ne bo. Glavni izvršni direktor podjetja BlackBerry Limited, John Chen, je napovedal, da BlackBerry Limited ne bo več sam razvijal nove strojne opreme (beri: novih mobitelov), ampak bodo to zanj počeli zunanji izvajalci. BlackBerry Limited se bo odslej, kot pravi Chen, osredotočal na razvoj programske opreme.

 

Ukinitev notranjega razvoja strojne opreme ne pomeni, da v prihodnosti na trgu ne bomo več videli mobitelov z napisom BlackBerry. Takšne mobitele bomo verjetno še videvali, le da jih ne bo v celoti proizvajalo podjetje BlackBerry Limited. To bo za mobitele z napisom BlackBerry priskrbelo programsko opremo, verjamemo pa, da bo zunanjim izvajalcem dalo tudi kakšne smernice pri razvoju strojne opreme za mobitele.

Iz podjetja BlackBerry Limited so obenem sporočili tudi poslovne rezultate za tromesečje junij–julij–avgust, ki niso dobri. Kanadsko podjetje je v tem obdobju zabeležilo 372 milijonov dolarjev (približno 332 milijonov evrov) izgube. Nič kaj spodbudna številka. Vsekakor podjetju BlackBerry Limited želimo, da bo naslednje trimesečje zanj boljše in da se čim prej vrne na pota stare slave.

Vir: BlackBerry

Foto: BlackBerry

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. oktober 2016
3176
3. oktober 2016
BlackBerry Limited ne bo več razvijal pametnih mobitelov