Blocks – prva modularna pametna ura na Kickstarterju

Alenka Selčan 19. oktober 2015
/PublishingImages/block-hero.jpg

 

Resda modularnemu mobitelu, Googlovemu projektu ARA, navkljub optimističnim napovedim avgusta ni uspelo vzleteti, a že je tu novo upanje za ljubitelje modularne tehnologije.

 Na prizorišče vstopa londonsko zagonsko podjetje Blocks , ki se je po dveh letih razvoja odločilo, da svojo modularno pametno uro ponudi ljudstvu.​

 

To se je doslej odzvalo nadvse dobro, saj jim je že po nekaj dnevih na Kickstarterju krepko uspelo preseči zastavljeni cilj, nadvse hitro pa se približujejo celo milijonu zelencev.>

 

Na žalost se občasno izkaže, da tudi bogat izkupiček na platformah množičnega financiranja predplačnikom ne zagotavlja, da bodo v roke dejansko dobili izdelek, ki so ga finančno podprli. Te dni tako znova odmeva val negodovanja tistih, ki so prek Kickstarteja vložili v 3D-tiskalnik Buccaneer, a jim ga podjetje Pirate3D navkljub zbranemu milijonu in pol ameriških dolarjev še ni uspelo dostaviti.

Število tovrstnih primerov je zaenkrat še zanemarljivo in če razumemo, da vsaka investicija nosi kanček tveganja, se lahko znova vrnemo spoznavanju te zanimive pametne ure, ki se od svojih sorodnic razlikuje predvsem v domiselni, modularni rabi paščka.

 

Že samo srce ure (v treh različnih barvah ga s preprostim paščkom v prednaročniški kampanji ponujajo za 195 $) je oboroženo z vrsto privlačnih lastnosti. Ponaša se z  barvnim zaslonom na dotik, obstojno baterijo, Bluetooth-om, Wi-Fi poveza​vo, sledilnikom aktivnosti, sprejema obvestila z uporabnikovega mobitela in uboga na glasovni ukaz.​


Tako krepko srce plemeniti še modularni pašček, ki ga glede na širino zapestja sestavlja niz treh do štirih členov, ki so obogateni s poljubnimi atributi. Uporabnik se glede na svoje trenutne potrebe odloči, s katerim modulom bo obogatil svojo uro. Bo to dodatna baterija, merilec utripa, nemara spominska kartica, kamera … spisek členov z različnimi atributi je predolg, da bi navajali vsakega posebej.

 

Zaradi dinamičnega prilagajanja uporabnikovim potrebam je Blocks ura, ki se ne boji prihodnosti. Ko se bo kak člen paščka izrabil ali postaral, ga bo uporabnik preprosto zamenjal z novim, zmogljivejšim.

Blocks se hvali tudi s čednim uporabniškim vmestnikom in ustrezno aplikacijo BlockStore, kjer bo uporabnik lahko dokupoval nove člene in nadgrajeval stare. Blocks nastaja v sodelovanju s tajvanskim proizvajalcem Compal Electronics in deluje na odprtokodnem Androidu ter k sodelovanju vabi vse razvijalce, ki jih zanima nosljiva tehnologija.​

Če ste pravkar spoznali, da je Blocks točno tista pametna ura, ki bo zadovoljila vaše potrebe, se vam splača čim prej obiskati Kickstarter, kjer so zgodnje ptičke sicer že razgrabile svoj plen, a je še vedno na voljo nekaj ugodnejših paketov.  Najcenejši med njimi, ki vsebuje srce ure in štiri poljubne člene, stane 275 $, torej le deset dolarjev ceneje, kot naj bi bila njegova redna cena.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. oktober 2015
2716
26. oktober 2015
Blocks – prva modularna pametna ura na Kickstarterju