CES prinesel ukrivljeni G Flex2

Tehnik 9. januar 2015
/PublishingImages/lg-g-flex2-hero.jpg

Pisalo se je leto 2013, ko je južnokorejski LG predstavil svoj prvi ukrivljeni mobitel G Flex in z njim požel precej pozornosti svetovne javnosti. Sedaj, dobro leto od njegove predstavitve, je na sejmu CES predstavil naslednika. Dame in gospodje, tu je G Flex2. Novinec je zaradi svoje posebne oblike med obiskovalci sejma deležen številnih pogledov. Začetno navdušenje je precejšnje, a se nam kljub vsemu poraja vprašanje, ali bodo kupci kasneje zanj pripravljeni odšteti svoj denar. Marsikdo ima še vedno pomisleke pred ukrivljenimi zasloni. Upravičeno ali neupravičeno, če potegnemo črto, lahko rečemo, da je G Flex2 vrhunski mobitel. Želite izstopati? Z njim boste zagotovo.

 

G Flex2 se ponaša z enako ukrivljenostjo kot njegov predhodnik. Ukrivljen je torej zgoraj in spodaj. Ali je ta način ukrivljanja boljši kot tisti pri Samsungovem mobitelu Galaxy Round, je vprašanje. Vsak ima svoje prednosti. Dobra stran LG-jevega je zagotovo v tem, da imamo zaradi tega mikrofon bližje ustom, zaradi česar mobitel med klicem lažje izniči okoliški hrup. Poleg tega pa nam omogoča tudi zelo udobno držo mobitela.

Novinec prinaša za 0,5 palca (1,3 centimetra) manjši zaslon, kot ga ima starejši brat G Flex. Velikost njegovega zaslona tako znaša 5,5 palca (14 centimetrov). To je za marsikoga dobra novica, saj mobitel zaradi tega ni tako ogromen, da bi imeli težave z njegovim nošenjem v žepu. Pri prvem G Flexu je to, še posebej ob manjših žepih, lahko problematično. Kljub manjši diagonali zaslona pa novi G Flex2 prinaša višjo ločljivost. Pri njegovem predhodniku je ta znašala skromnih 720 x 1.280 slikovnih točk na palec, pri novincu pa se je povzpela na že zelo spodobnih 1.080 x 1.920 slikovnih točk (403 slikovnih točk na palec).

Eden izmed precej motečih problemov pri mobitelih so praske. Te se zelo hitro znajdejo na njihovih ohišjih, v kolikor na njih nimamo ovitka. Prvi G Flex se proti njim dobro bori, saj se zna njegov zadnji del, zahvaljujoč LG-jevemu posebnemu materialu, v treh minutah samodejno zaceliti. Tudi zadnji del G Flexa2 je odet v podoben material, ki pa je še nekoliko naprednejši. Praske se na njem zacelijo že v pičlih desetih sekundah. V zvezi s poškodbami omenimo še, da se G Flex2 ponaša tudi s precej večjo trpežnostjo sprednjega stekla. LG je torej pri njem precej pozornosti namenil zaščiti pred neželenimi zunanjimi dejavniki. A pozor, to še ne pomeni, da je neuničljiv. Je pa res, da je bolj odporen kot marsikateri drug mobitel na trgu.

 

Poglejmo si še preostale pomembnejše strojne specifikacije. G Flex2 kot prvi na tržišču ponuja izredno zmogljiv 64-bitni 8-jedrni procesor Snapdragon 810, ki v navezi z 2 GB RAM pomnilnika zagotavlja gladko delovanje operacijskega sistema in aplikacij. Njegova zadnja stran je opremljena s kamero s 13 MP, optičnim stabilizatorjem, dvojno LED-bliskavico in samodejnim laserskim ostrenjem, sprednja pa s kamero z 2,1 MP. Tu pa je še 16 oziroma 32 GB internega spomina, baterija s 3.000 mAh, ki jo je mogoče do 50 % napolniti v manj kot 40 minutah, ter podpora za omrežje LTE/4G.

Od muh ni niti programska oprema. Naložen ima Googlov najnovejši operacijski sistem Android 5.0 Lollipop, na katerega je LG dodal še nekatere svoje programske bombončke oziroma funkcionalnosti. Na njem lahko najdemo na primer Gesture Shot in Gesture View, ki nam omogočata, da s pomočjo posebnega ročnega giba enostavno naredimo »selfija« in nato pridemo do prikaza zadnje narejene slike. Zanimiva pa je tudi funkcionalnost GlanceView, s pomočjo katere lahko na zaslonu hitro dobimo izpisane nekatere ključne informacije (na primer zadnja sporočila in pa spisek zgrešenih klicev). Le podrsati moramo s prstom po zaslonu od njegovega vrha proti dnu in že so tu.

Mobitel prihaja na prodajne police konec tega meseca. Najprej bo na voljo v Južni Koreji, kasneje pa tudi na drugih trgih.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. januar 2015
2343
14. januar 2015
CES prinesel ukrivljeni G Flex2
Android