CESove novotarije za otroke

/PublishingImages/CES-novotarije-otroci-hero.jpg

Na sejmu CES najdemo vse, od igrač, učnih pripomočkov, iger, robotov, aplikacij, do izdelkov za nego otroka, ki postajajo vedno bolj pametni.

Letos je tako bilo v Las Vegasu moč videti previjalno mizo, ki omogoča tudi spremljanje dojenčkove teže in število zamenjanih plenic, z mobilno napravo povezano zobno ščetko, ki s pomočjo iger spodbuja otroke k umivanju zob, in broški podoben okrasek za spremljanje števila besed, ki jih dnevno sliši otrok, aplikacija pa pri prenizkem številu staršem predlaga dodatne aktivnosti. Izdelkov za otroke je na tone, zato smo pripravili kratek izbor najbolj zanimivih pametnih igrač in učnih pripomočkov.

Code-A-Pillar

Podjetje Fisher Price je predstavilo igračo, s katero naj bi najmlajšim približali osnove programiranja. Gosenica je vozilo, ki spreminja obnašanje glede na zaporedje sestavnih delov, saj ima vsak del svojo funkcijo, na primer zagon, obračanje v levo, ustavljanje, itd. Namenjena je otrokom od 3 do 8 let, stane pa 50 dolarjev. Več v spodnjem video prispevku s strani Mashable.

 

Lego WeDo 2.0

Legov izobraževalni komplet, ki je namenjen uporabi v osnovni šoli, združuje kocke in programsko opremo, vključuje pa tudi učne načrte s področja znanosti in tehnike. Otroci sestavljajo in programirajo robote in se hkrati učijo oziroma rešujejo izzive. Predstavitveni video prikaže vse podrobnosti.

 

Supersuit

Komplet rokavice in brezrokavniku podobnega zgornjega dela so proizvajalci poimenovali »prva nosljiva igralna platforma« in je videti, kot da so ga prežarčili naravnost iz osemdesetih. Primerna naj bi bila za igre, kot so laser tag, skrivalnice, in streljačine v živo. Proizvajalec poudarja, da prenosljivost spodbuja igro na prostem in fizično aktivnost otrok, kar se zdi, da je problem, ki ga že odlično rešujejo igrišča in narava. Komplet naj bi bil na voljo jeseni 2016. Tukaj pa je "mega kul" predstavitveni video.

 

iPal

Robot sicer še ni na voljo, a ga tržijo kot spremljevalca otrok, ki med drugim govori, pleše, pripoveduje pravljice in poje. Za starše lahko posname fotografije ali video. Ko so odsotni, pa lahko z njegovo pomočjo preverijo tudi kje se nahaja otrok. Promocijski video je poln igrivega navdušenja, čeprav izdelek v videu ne prepriča povsem.

 

Oliba

Oliba je sovica, ki jo lahko pritrdimo na otrokovo najljubšo igračo, da jo hitro najdemo, lahko jo uporabimo tudi kot nočno lučko ali kot predvajalnik pravljic in glasbe. Nekoliko dolg, a zabaven video je posnet s perspektive plišastega zajčka.

 

Gemio

Zapestnica prijateljstva za najstnike omogoča prilagajanje podobe, sporoči, ko so v bližini prijatelji, omogoča pošiljanje svetlobnih sporočil, ali pa utripa v ritmu glasbe, ki se trenutno vrti. Najbrž popolna neumnost, a najstniki so se masovno navdušili tudi za bolj nenavadne stvari.

 

Ogromno pripomočkov za novopečene starše, ki so bili predstavljeni na CESu, res olajša skrb za dojenčke, a je cena ponavadi še vedno previsoka glede na funkcionalnosti, ki jo ponujajo. Zgoraj omenjeni Starling na primer stane 249 dolarjev (trenutno sicer znižan na 169 dolarjev), kar je ogromno za opomnik, da se pogovarjaj z otrokom, in par predlogov aktivnosti. Prav toliko denimo stane Owlet Baby Monitor, ki spremlja otrokovo dihanje in srčni utrip in v primeru nepravilnosti sproži alarm. V množici tovrstnih izdelkov je seveda preveč povsem nepotrebnih, a stvari za otroke se dobro prodajajo, čas navadnih preprostih mobilnih varušk, pa je glede na novosti očitno minil.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. januar 2016
2812
14. januar 2016
CESove novotarije za otroke