Cat S60 s termalno kamero

Uroš Miklavčič 29. februar 2016
/PublishingImages/Cat-S60-thermal-hero.jpg

Cat je na sejmu MWC pokazal mobitel S60, ki nadaljuje zgodbo Catovih mobitelov, ki so grajeni dovolj trdno, da prestanejo nekaj zlorabe in so kot nalašč za ljudi, ki delajo v neugodnih delovnih pogojih. To po navadi pomeni gradbišča in proizvodnjo, kjer je verjetnost, da bo vaš mobitel utrpel večjo količino udarcev, relativno velika.

Največ pozornosti pri Cat S60 je pritegnila termalna kamera, ki jo je za omenjeni mobitel razvilo podjetje FLIR. Termalna kamera vam omogoča, da si na zaslonu ogledate termalno sliko okolice v kateri se nahajate. V kolikor za povprečnega uporabnika pametnih mobitelov to ni nekaj, kar bi bilo zanimivo pa ima termalna kamera ogromno aplikacij v okoljih za katere je Cat S60 namenjen.

Podatek o toplotni prevodnost in termalna slika je na gradbiščih in v proizvodnjah zelo priročno orodje s katerim lahko hitro postavite diagnozo o tem, kje izgubljate toploto oz. kako dobro neka stvar prevaja toploto.

 

Če niste ravno gradbinec pa ste morda lastnik nepremičnine in v tem primeru lahko s pomočjo mobitela Cat S60 hitro odkrijete šibke točke kjer izgubljate toploto, kar vpliva na vaše stroške ogrevanja. Najbrž ne boste kupili mobitela, kot je Cat S60, samo zaradi tega.

V splošnem gre za dokaj zmogljiv mobitel s 4,7 palčnim zaslonom, 3 GB delovnega pomnilnika, 32 notranjega pomnilnika, osemjedrnim Snapdragon 617 čipovjem, 13 MP velikim senzorjem v kameri in Androidom 6.0 Marshmallow.

Upam, da se kakšen primerek kmalu znajde tudi v vrsti za test na dlani.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. februar 2016
2874
1. marec 2016
Cat S60 s termalno kamero