Cena pametne ure Huawei Watch bo vrtoglava

Tehnik 17. marec 2015
/PublishingImages/huawei-watch-hero.jpg

Dobre klasične mehanske ročne ure nikoli niso bile poceni. Za primer vzemimo Rolexove, katerih cena se hitro povzpne na pet in več evrskih tisočakov. Novodobne pametne ure na drugi strani so bile doslej vedno relativno poceni, saj je bilo za njih treba odšteti le nekaj sto evrov. Odslej bo drugače. Tudi med njimi bomo našli vedno več takšnih, ki bodo astronomsko drage. Dve takšni bosta na voljo že v kratkem.

 

Kot poroča spletna stran BGR, naj bi cena prihajajoče pametne ure Huawei Watch, ki je bila predstavljena na nedavnem svetovnem mobilnem kongresu MWC, znašala vrtoglavih 1.000 dolarjev oziroma nekaj manj kot 900 evrov. Na Tehniku smo zelo skeptični, ali se bo tako visoko postavljena cena Huawei-ju obrestovala. Že res, da gre za precej zmogljivo in vizualno zelo všečno uro, a te karakteristike dobimo za precej nižjo ceno tudi pri nekaterih drugih urah. Ena takih je Moto 360, ki se jo dobi že za dva ali tri evrske stotake. Na trg bosta kmalu prišli tudi vrhunski LG-jevi Urbane Watch in Watch Urbane LTE, za kateri uradnih podatkov o ceni sicer še ni, a prepričani smo, da ne bosta tako dragi kot Huawei Watch.

Cena ure Huawei Watch pa sicer še zdaleč ne bo najvišja med pametnimi urami. Za zlato uro Apple Watch Edition bo potrebno odšteti minimalno 10.000 dolarjev (9.120 evrov). Verjetno ne bo prav dosti junakov, ki si jo bo privoščilo.

Vira: bgr.com, apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. marec 2015
2430
19. marec 2015
Cena pametne ure Huawei Watch bo vrtoglava
Android