Cena zlate ure Apple Watch bo verjetno zelo zasoljena

Tehnik 23. februar 2015
/PublishingImages/apple-watch-hero.jpg

Cena zlate ure Apple Watch bo verjetno zelo zasoljena

Težko pričakovana pametna ura Apple Watch bo, kot verjetno veste, ponujena v več različicah. Na udaru svetovne javnosti je še posebej njena zlata različica, saj bo ta precej drugačna od ostalih pametnih ur na trgu. Ne samo po izgledu, ampak tudi po ceni, ki bo po vsej verjetnosti astronomska. Apple slednje sicer še ni izdal, so se pa na spletu že pojavili namigi, kolikšna bi lahko bila.

Soustanovitelj podjetja Luma Labs, Greg Koenig, je na Twitterju razkril informacijo, da bo imela zlata različica ure Apple Watch 29,16 g 18-karatnega zlata. Preračunano v trenutno vrednost zlata to pomeni, da bo samo zlato na njej stalo približno 740 evrov. Če k temu dodamo še vrednost ostale strojne opreme in Applov zaslužek, je kot na dlani, da bo njena cena verjetno zelo zasoljena. In ne, ta ne bo le nekaj več kot 1.000 evrov, ampak precej več. Koenig meni, da zagotovo ne bo manjša od 5.000 dolarjev (4.345 evrov). No, pa saj prav nizke cene niti ni bilo za pričakovati, kajne? Za ostale različice ure bo treba odšteti precej manj. Že pred časom se je omenjalo, da bo začetna cena ure postavljena na precej bolj znosnih 349 dolarjev (303 evrov).

Uro Apple Watch lahko v prodaji pričakujemo že kmalu. Točnega datuma začetka prodaje sicer še nimamo, se pa ve, da bo na voljo v aprilu.

Viri: redmondpie.com, twitter, twitter, apple.com​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. februar 2015
2399
27. februar 2015
Cena zlate ure Apple Watch bo verjetno zelo zasoljena
iOS