Cortana bo znala v Windows 10 pošiljati tudi SMS sporočila

Tehnik 27. oktober 2015
/PublishingImages/uporabna-cortana-hero.jpg

Digitalna asistentka Cortana bo v Windows 10 uporabnikom kmalu omogočala, da bodo preko nje z glasom pošiljali tudi SMS sporočila. Z drugimi besedami to pomeni tudi, da bomo uporabniki lahko kmalu z glasom pošiljali SMS sporočila kar iz svojega osebnega računalnika. Žal pa ne v slovenskem jeziku, saj Microsoftova digitalna asistentka tega še ne razume. Poleg tega bo Cortana na osebnih računalnikih uporabnike kmalu začela obveščati o zgrešenih klicih, ki jih bodo imeli na svojem mobitelu. No, ne ravno vse uporabnike. Obe omenjeni novi Cortanini funkcionalnosti bosta namreč imeli eno omejitev. Delovali bosta samo pri tistih, ki si lastijo mobitel z Windows Phone oziroma Windows 10 Mobile.

 

SMS sporočila je sicer že dolgo časa možno pošiljati iz osebnih računalnikov, a preko drugih poti in ne glasovno. Za slovenske uporabnike je zelo primerna spletna stran http://www.najdi.si/najdi/sms, iz katere je vsak dan možno poslati do 40 brezplačnih SMS-ov. S tipkanjem seveda.

Glede na to, da se ta novica v glavnem nanaša na Cortano, ni odveč omeniti še eno stvar. Pred nedavnim smo na Tehniku objavili članek, v katerem smo zapisali številne uporabne glasovne ukaze za to digitalno asistentko. Če vas zanimajo, si jih lahko preberete tukaj.

Vira: winbeta.org, blogs.windows.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. oktober 2015
2726
30. oktober 2015
Cortana bo znala v Windows 10 pošiljati tudi SMS sporočila
Windows Phone 8