DRIVETRIBE je družbeno omrežje za avtomobilske navdušence

Uroš Miklavčič 30. november 2016
/PublishingImages/drivetribe_hero.jpg

Zgodba družbenega omrežja DRIVETRIBE se začne nekje tam, kjer se začne zgodba TV serije z naslovom The Grand Tour. Da, to je tista serija, ki je nastala, ko so sveta trojica, Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond, zapustili BBC in prenehala snemati serijo Top Gear (ki danes obstaja v drugačni zasedbi) in se preselila k Amazonu. Brez poglabljanja v dramo, ki je privedla do tega, je vse kar morate vedeti to, da je DRIVETRIBE družbeno omrežje, ki je namenjeno navdušencem nad avotomobilizmom in sorodnimi temami.

 

Do omrežja dostopate na tri načine: preko brskalnika na računalniku, preko Android aplikacije ali preko iPhone aplikacije - pri vseh pa boste za prijavo potrebovali Facebook račun. Omrežje temelji na t.i. plemenih (tribes), ki so v bistvu tematsko obarvani kotički, kjer lahko pregledujete in objavljate sorodne vsebine. Seveda lahko ustvari tudi svoje pleme in tako tekmuje z drugimi plemeni v priljubljenosti. Tak pristop je zelo dober saj uporabnike pripravi do tega, da objavljajo bolj kakovostne in bolj zanimive vsebine od konkurenčnih plemen. Kako popularno je neko pleme in njihove objave pa določaju uporabniki, ki dajejo glasujejo za posamezne objave (bump).

Sama oblika omrežja je precej čista in pregledna, kar je omogoča vsebini (večinoma fotografije, čepram omrežje omogoča tudi krajše in daljše besedilne objave), da stopijo v ospredje. Vsebina je trenutno na precej visokem nivoju in upam, da bo takšna ostala tudi v prihodnosti. Vsekakor pa je pričakovati nekakšen padec kakovosti, če bo omrežje doživelo masovno rabo. Tukaj tudi visi prihodnost tako tega, kot ostalih družbenih omrežij. Trenutno je na omrežju dokaj pestro in k temu pripomorejo tudi velika (in z modro kljukico označena za uradna) imena kot so vsi trije iz voditeljskega trojčka, Porsche, Petrolicious in drugi.

DRIVETRIBE ima torej vse sestavine, ki jih pričakujemo od družbeniega omrežja: objave, sledenje, deljenje, všečkanje (A res nimamo boljše besede?) in komentiranje. Seveda pa se pojavijo tudi običajna vprašanja: ali res potrebujemo še eno družbeno omrežje, ali potrebujemo posebno omrežje za avtomobiliste, ali bo pritegnil dovolj uporabnkov …

Čas bo pokazal, kako uspešen bo ta poskus, a za enkrat kaže dobro in dokler bo uspešen The Grand Tour ima DRIVETRIBE realne možnosti, da preživi svoje otroštvo.

Naloži DRIVETRIBE

iOS, Android

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. november 2016
3261
30. november 2016
DRIVETRIBE je družbeno omrežje za avtomobilske navdušence