Da bodo nosečnice lahko sedele

T3 Tech 13. julij 2016
/PublishingImages/nosecnice-bus-hero.jpg

Korejci so si izmislili simpatičen način kako potnike v javnem transportu opozoriti, da je vstopila nosečnica in da naj ji nekdo odstopi sedež.

V zadnjih letih se ljudje v vozilih javnega prevoza vedno manj gledajo med seboj, saj so očitno bolj zanimivi telefoni, v katere buljijo tudi izven teh prevozov. In eden od stranskih pojavov te zaverovanosti v telefone je tudi ta, da ljudje redko vidijo, da je vstopil nekdo, ki potrebuje sedež.

 

V Južni Koreji so se zato spomnili simpatičnega načina, kako potnike opozoriti, da je vstopila nosečnica in da bi bilo dobro, da ji nekdo odstopi sedež. Kampanji so nadeli ime Pink Light (rožnata luč), gre pa za to, da so v vagone podzemne železnice vgradili posebne senzorje, ki z razdalje okoli dveh metrov zaznajo poseben obesek, ki ga nosijo nosečnice. Te obeske so Korejke nosile že do sedaj, a ker so ljudje zrli v telefone, jih skoraj nihče ni opazil. Sedaj jih bodo, saj senzor začne utripati in tudi zvočno opozarjati na to, da je vstopila oseba, ki potrebuje prostor. In luč utripa tako dolgo, dokler ženska ne najde sedeža. Žalostno, da takšne naprave potrebujemo, a to je očitno »članarina« sodobne družbe.

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. julij 2016
3061
13. julij 2016
Da bodo nosečnice lahko sedele