Da se bodo otroci več gibali

T3 Tech 5. januar 2017
/PublishingImages/fisher-hero.jpg

Imate malčka, ki predolgo sedi ob tablici ali televiziji? Kupite mu tole kolo in združite prijetno s koristnim.

Otroci hitro sprejemajo nove tehnologije, kar je načeloma dobro, težava je le v tem, ker so te večinoma takšne, da se otrok zaradi njih manj giblje. Posledica je vse več otrok s prekomerno telesno težo, ki so lahko vzrok za nastanek različnih bolezni.

 

Toda kako v sodobnih časih otroka odvrniti od prekomernega buljenja v tablico ali televizijo? Metod je seveda več, ene so lažje, druge težje. Lahko otroku preprosto vzamemo tablico in gremo z njim kam ven, kar je seveda najboljša rešitev. A to vedno ne gre. In za takšne primere je tu sobno kolo, imenovano Think & Learn Smart Cycle, izdelal pa ga je znan proizvajalec otroških igrač Fisher-Price.

Gre za sobno kolo, ki je hkrati neke vrste krmilnik za igranje iger, kjer se krmiljenje izvaja z - gibanjem. Kolo deluje na dva načina. Na krmilo kolesa nataknemo tablico in jo preko vmesnika Bluetooth povežemo s kolesom. Zaenkrat so za tablice (iOS in Android) na voljo štiri igre, ki jih otrok nadzira s poganjanjem kolesa. Pri Fisher-Price pravijo, da pospešeno delajo na novih igrah, tako da jih je v kratkem mogoče pričakovati še več, njihova tematika pa bo predvsem poučna, saj bo pokrivala branje, matematiko, znanost in družbene vede.

 

Za bolj doživeto igranje je kolo mogoče priključiti tudi na televizorje (Apple TV ali Android TV), kjer bo slika seveda večja, tako da bodo starši že od daleč lahko videli, kako gre njihovemu malčku pri poštevanki. Ko bi le naredili še kakšno kolo, ki bi majhne junake prepričal, da jedo zelenjavo...

Fisher-Price Think & Learn Smart Cycle stane 150 USD.

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. januar 2017
3297
5. januar 2017
Da se bodo otroci več gibali