Dell s konzolo Alienware Alpha napada PlayStation 4 in Xbox One

Tehnik 27. november 2014
/PublishingImages/alienware-alpha-hero.jpg

Igričarski trg je bogatejši za novo napravo. Dellov oddelek Alienware je na prodajne police poslal svojo novo konzolo Alienware Alpha, ki se od konkurenčnih konzol precej razlikuje. Novinka je bila v prvi vrsti narejena za igranje iger v spletni storitvi Steam. Možno pa jo je uporabljati tudi kot običajen osebni računalnik, saj ima operacijski sistem Windows 8.1. Prav zaradi te možnosti se bo verjetno marsikdo vprašal, ali je Alienware Alpha bolj kot konzola osebni računalnik. Glede na to, da je bil primarno narejen za igranje Steamovih iger in da ga bo velika večina kupila predvsem za igranje, mu bomo na Tehniku rekli kar konzola.

 

Alienware Alpha je kupcem na voljo v več zmogljivih variantah. V njih lahko najdemo različno zmogljive Intelove procesorje (i3, i5 in i7), do 8 GB RAM pomnilnika in do 2 TB internega spomina. Za grafično moč pri vseh skrbi grafična kartica GeForce GTX 860M. K vsaki varianti je priložen igralni plošček iz konzole Xbox 360. Temu lahko kasneje brez težav dodamo še kakšno drugo napravo za upravljanje (na primer miško ali tipkovnico) in z njo igramo igre.

Za najcenejšo različico konzole je potrebno odšteti 549 dolarjev, kar nanese 437 evrov. Cena je torej nekoliko višja kot pri največjih dveh konkurentih (PlayStation 4 se pri nas dobi za okoli 350 evrov, Xbox One pa za slabih 400 evrov), a so po drugi strani njene igre nekoliko cenejše.

Vir: dell.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. november 2014
2294
2. december 2014
Dell s konzolo Alienware Alpha napada PlayStation 4 in Xbox One
Android, iOS, Windows Phone 8