Digitalna asistentka Cortana uradno prišla na Android

Tehnik 26. avgust 2015
/PublishingImages/cortana-android-hero.jpg

Microsoftova digitalna asistentka Cortana je na voljo na vse več platformah. Najprej je bila na voljo samo na Windows Phone-u. Nato je prišla še na Windows 10. Od sedaj naprej pa je uradno na voljo tudi na Androidu, saj jo je Microsoft ravnokar postavil na tržnico Google Play. Na Androidu jo je bilo sicer nelegalno možno preizkusiti že pred tedni, saj so jo spletni hekerji predčasno izmaknili ameriškemu gigantu. Seveda jo takrat ni bilo možno dobiti na tržnici Google Play tako kot sedaj, ampak samo na nepreverjenih spletnih straneh.

 

Digitalno asistentko Cortano si lahko uporabniki Androida po uradni poti naložijo preko tega internetnega naslova. No, ne ravno vsi. Trenutno si jo lahko samo tisti, ki živijo v ZDA. Ostali si jo bodo lahko, kot pravijo pri Microsoftu, enkrat v prihodnosti.

Na Androidu je digitalna asistentka Cortana trenutno še v beta različici. Njeno delovanje je tako še nekoliko okrnjeno. Na Androidu jo npr. še ni mogoče priklicati s »Hey Cortana« (jo pa lahko prikličemo preko gumba »Domov«) ali pa ji ukazati, da naj odpre določeno aplikacijo. Bo pa vse to možno v prihodnosti.

V prihodnosti lahko Cortano pričakujemo tudi na operacijskem sistemu iOS. Kdaj točno bo na njem na voljo, ta hip nimamo informacij. Predvidevamo, da kmalu.

Vir: blogs.windows.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. avgust 2015
2646
31. avgust 2015
Digitalna asistentka Cortana uradno prišla na Android
Android