Domiselna ideja parkirnih senzorjev

T3 Tech 7. julij 2016
/PublishingImages/fenssens-hero.jpg

Zakaj bi imeli zadnjo plat varovano le novi avtomobili in zakaj ne bi za varovanje uporabili kar telefona.

Marsikomu od nas se je že zgodilo – avto damo v vzvratno prestavo, pogledamo vsa mogoča in nemogoča ogledala, speljemo in – bum, avto z odbijačem zadene nekaj, za kar smo pripravljeni priseči, da pred sekundo še ni bilo tam. Četudi je to ulična svetilka. In zato so parkirni senzorji nekaj dobrega. A ti so običajno na voljo v novejših avtomobili, pri starejših pa so bili ob nakupu tako dragi, da si jih večina ni omislila.

In da ti, ki si ne moremo privoščiti novega avtomobila, ne bi bili prikrajšani, je tu FenSens. Gre za parkirni senzor, ki ima vgrajeno povezavo bluetooth, preko katere se poveže s telefonom in parkirno aplikacijo na njem.

 

Ideja je odlična, saj nam po avtomobilu ni treba vleči nobene napeljave. A s tem posebnosti tega senzorja še ni konec. Izredno domiselna je tudi njegova oblika oziroma način montaže. Senzor je namreč v obliki okvirja za registrsko tablico, tako da ga lahko montira vsakdo, ki zna v roki držati izvijač. Ko je FenSens monitran, se brezžično poveže z aplikacijo za Android ali iOS in težav s parkiranjem je za vedno konec. Tudi če boste imeli telefon v torbi ali v žepu od jakne, bo zadeva še vedno uporabna, saj vas na približevanje objektu opozarja zvočni signal in vibriranje.

Edina slaba stran zadeve je, da je treba za zamenjavo baterije sneti celo tablico, kar ni najbolj zabavno. A glede na to, da naj bi baterija zdržala okoli pet mesecev, to niti ni tako hudo.

FenSens naj bi bil na voljo to zimo po ceni 149 USD, če pa se prijavite na njihove novice preko spleta, pa dobite 50 USD popusta.

Novica je bila prvotno objavljena na t3tech.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. julij 2016
3050
7. julij 2016
Domiselna ideja parkirnih senzorjev