Dva nova Nexusa prihajata v oktobru

Tehnik 15. julij 2015
/PublishingImages/nexus-5-govorice-22-hero.jpg

Slišati je, da naj bi Google v letošnjem letu lansiral kar dva modela Nexusa. LG je z Nexusi dobro zastavil na trgu in sedaj naj bi pripravljal nadaljevanje Nexusa 5. Po primerjalnih testih AnTuTu naj bi imela nova modela mnogo višjo oceno kot sedaj vodilni mobiteli proizvajalcev Samsung in Meizu, ki uporabljajo Exynos čip.

Tehnične specifikacije še niso znane, a govoric je kar nekaj.

 

3D-fotoaparat Nexusa 5 2015

Iz Južne Koreje je pricurljalo, da je lokalni proizvajalec dobavil LG-ju module za 3D-kamero za premijske Nexus mobitele. Moduli imajo dvojni objektiv z infrardečo tehnologijo, kar bi lahko bila ista tehnologija, ki naj bi jo kmalu ponudila Apple in Samsung. Z uporabo dveh ločenih objektivov se lahko barva in globina posnameta posebej in združita v končno fotografijo, kar kakovost slike približa slikam iz kamere DSLR.

Druga ideja je, da naj bi imel mobitel implementirane Project tango funkcije, kar vključuje štiri module kamer in infrardeči senzor za kartiranje uporabnikove okolice v 3D.

Poročilo Android Police govori o mobitelu z razvojnim imenom Angler, ki je lahko za bolj razumno ceno briljantno nadaljevanje Nexusa 5. Mobitel naj bi imel 5,2-palčni ekran (13,2 cm), procesor Snapdragon 808 in baterijo 2,700 mAh.

Prvi Huawei Nexus mobitel

Govori pa se še o drugem mobitelu Nexus, ki je povezan s podjetjem Huawei. Google in Huawei naj bi se že dogovarjala za sodelovanje pri Huawei Watch za iOS in za širjenje Google Play-a na Kitajsko, sedaj pa naj bi skupaj naredila novi model Nexusa. Imel naj bi 5,7-palčni zaslon, ločljivost 2,560 × 1,440p in Qualcomm Snapdragon 810 procesor. Huawei bi bil s tem prvi kitajski proizvajalec mobitelov za Google, prejšnje modele so delali HTC, Samsung, LG, and Motorola. Ime modela naj bi bil Bullhead, imel naj bi 3.500 mAh baterijo.

Vir: digitaltrends.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. julij 2015
2587
17. julij 2015
Dva nova Nexusa prihajata v oktobru
Android