Facebook Live Video sčasoma tudi na namiznih računalnikih

Alenka Selčan 21. september 2016
/PublishingImages/fb-live-desktop-hero.jpg

Nihče ne ve, čemu je Facebook svojo storitev pretočnega videa Live omejil zgolj na mobilne naprave. Od 6. aprila, ko je Mark Zuckerberg na svojem zidu najavil Facebook Live Video, smo si lahko ogledali že nemalo prenosov takšnih in drugačnih prireditev. A če je bil Facebook Live doslej dostopen le z aplikacijo za Androide, iPhone in iPade, podjetje zaradi vse večjega povpraševanja že razmišlja o njegovi širitvi na prenosnike in namizne računalnike.

V času instantega internetnega zvezdništva je povsem normalno, da si ljudje si ne želijo poročati le o izjemnih prireditvah in dogodkih, o koncertih, kotlovničarskih žurkah in ekstremnih športnih podvigih, temveč tudi o povsem vsakodnevnih zadevah, pa naj gre za kuhanje kosila ali nanos svežega make-upa.

 

Vse to je dokazal že YouTube s številnimi, bolj ali manj uspešnimi in zanimivimi vlogerji in svobodnimi novinarji. Tem svojega vloga kmalu ne bo več treba nalagati, saj ga bodo lahko s FB Live prenašali kar v živo, resda pa bodo zato primorani bolj paziti na morebitne napake, saj surov prenos v živo ne pozna postprodukcije, s katero bi popravili ali izboljšali vsebino.

Ker napak v pretakanju videa najbrž ne bo malo, si lahko že zdaj pripravimo kokice za nov internetni žanr, ki zaenkrat še nima imena. Glede na internetno naklonjenost traparijam, bodo bržkone prav napake požele več ogledov kot še tako pomembna vsebina.

Trenutno je namizna različica FB Live na voljo le peščici, ki jo preizkuša in pili njeno delovanje, Facebook pa obljublja, da bo v prihodnjih mesecih dostopna tudi širši javnosti.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. september 2016
3164
21. september 2016
Facebook Live Video sčasoma tudi na namiznih računalnikih