Facebook bo kmalu dobil gumb »ni mi všeč«

Tehnik 17. september 2015
/PublishingImages/mark-zuckerberg-1-hero.jpg

V podjetju Facebook so kar nekaj časa razmišljali, ali naj v svoje družbeno omrežje vključijo gumb »ni mi všeč« (angl. »dislike«). Dolgo časa so se temu gumbu upirali, sedaj pa so se odločili, da ga vendarle vpeljejo.

Novico, da bo družbeno omrežje Facebook dobilo gumb »ni mi všeč«, je na novinarski konferenci sporočil prvi mož Facebooka, Mark Zuckerberg. Kdaj točno bomo lahko uporabniki začeli koristiti to novost, Zuckerberg ni izdal, vseeno pa je bilo iz njegovih besed možno razbrati, da že enkrat v bližnji prihodnosti.

 

Povpraševanje po tem gumbu je bilo v preteklosti med uporabniki Facebooka precejšnje. Kot pravi Zuckerberg, naj bi si ga ti želeli zato, da bodo lahko preko njega izražali empatijo (sočutje) ob žalostnih objavah in ne zato, da bodo lahko preko njega izražali kritiko na pozitivne objave. Upajmo, da bo temu res tako. Če bodo uporabniki množično ta gumb uporabljali pri objavah, ki niso žalostne (npr. pri profilnih slikah), bo to prineslo kar nekaj negodovanja. Bomo videli, kako bo.

Morda ne bi bilo slabo, če bi uporabniki lahko sami določali, pri katerih njihovih objavah se bo gumb »ni mi všeč« pojavil drugim uporabnikom in pri katerih ne. A temu verjetno ne bo tako.

Kakšno je vaše mnenje o tej prihajajoči novosti na Facebooku? Svoje mnenje lahko podate spodaj.

Vir: newsroom.fb.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. september 2015
2677
22. september 2015
Facebook bo kmalu dobil gumb »ni mi všeč«
Android, iOS, Windows Phone 8