Facebook končno predstavil aplikacijo Facebook Lite

Tehnik 9. junij 2015
/PublishingImages/facebook-lite-hero.jpg

Facebook je širši javnosti predstavil novo aplikacijo - oskubljeno različico njegove mobilne aplikacije Facebook, ki pri delovanju porabi manj podatkovnega prenosa. S to aplikacijo Facebook cilja predvsem na tiste uporabnike njegovega družbenega omrežja, ki živijo v državah s slabšimi mobilnimi omrežji.

 

V aplikaciji Facebook Lite, ki je na voljo samo za Android, lahko uporabniki počnejo številne osnovne stvari, ki jih družbeno omrežje Facebook ponuja. Prebirajo lahko na primer novice in obvestila, objavljajo nove statuse ter naložijo nove slike. Seveda kakšne stvari tudi ne morejo početi, sicer aplikacija ne bi porabila tako malo podatkovnega prenosa.

Aplikacija Facebook Lite sicer ni popolna novost. Na Google Play je prav potihem prišla že v začetku letošnjega leta. Začuda Facebook takrat o njej ni prav nič govoril, ampak jo je predstavil šele sedaj. Kot da ne bi verjel vanjo. Aplikacija je bila sprva na voljo le v nekaterih državah, sedaj pa jo bo možno preizkusiti tudi v številnih drugih. Ravnokar je prišla v nekatere azijske države, v prihodnjih tednih pa jo pričakujemo tudi v nekaterih delih Latinske Amerike, Afrike in Evrope. V Sloveniji jo v času pisanja tega prispevka ni bilo možno preizkusiti.

Vira: newsroom.fb.com, androidauthority.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. junij 2015
2543
12. junij 2015
Facebook končno predstavil aplikacijo Facebook Lite
Android, Windows Phone 8