G3 Stylus: LG-jev odgovor na Galaxy Note 4

Tehnik 29. avgust 2014
/PublishingImages/lg-g3-stylus-hero.jpg

Proizvajalci pametnih mobitelov v zadnjih letih svoje najboljše modele pogosto pripravijo v več različicah. Poleg osnovne običajno ponudijo še manjšo različico. Eden izmed teh, ki se lotevajo izdelav izpeljank, je južnokorejski LG. Letos nam je na primer ponudil manjšo različico lanskoletne uspešnice G2, še resneje pa se je lotil izdelav izpeljank svojega trenutnega paradnega modela G3. Pred časom je najavil dve, sedaj pa še tretjo, poimenovano G3 Stylus.

 

Kot že ime G3 Stylus nakazuje, je glavna lastnost tega mobitela v tem, da nam prinaša pisalo. Z njim lahko počnemo podobne stvari kot pri Samsungovi liniji Galaxy Note. Po zaslonu lahko pišemo besedila, rišemo, podčrtavamo besedilo ... Uporabno? Nekateri bi dejali da, drugi ne. Nekaterim uporabnikom se tovrstna pisala zdijo nepotrebna, saj se raje zanašajo le na svoje prste. Pri Tehniku smo mnenja, da nam lahko takšna pisala občasno pridejo še kako prav, tako da prihode tovrstnih mobitelov vsekakor pozdravljamo.

Če odštejemo pisalo, nam G3 Stylus ponuja manj kot njegov starejši brat G3. Z njim se težko primerja predvsem po osnovnih strojnih karakteristikah. Seveda se bo v tem pogledu težko kosal tudi s Samsungovim Galaxyjem Note 4, s katerim ga bo večina uporabnikov primerjala. Podatki o Galaxyju Note 4 namreč pričajo o tem, da bo šlo za pravo strojno pošast. Če spadate med zelo zahtevne kupce, je bolje, da se namesto z G3-jem Stylus začnete spogledovati s kakšnim drugim mobitelom. Manj zahtevni pa boste z njim verjetno več kot zadovoljni. Še posebej zato, ker nam ponuja kar nekaj zanimivih bonbončkov, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju.

 

Najprej si poglejmo njegove osnovne strojne karakteristike. Lovci na vrhunske mobilne zaslone boste verjetno razočarani, da njegov 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon premore le ločljivost 540 x 950 točk (200 točk na palec). Procesorska moč je bolj vzpodbudna. Za pogon operacijskega sistema Android 4.4.2 KitKat ima namreč vgrajen soliden, 4-jedrni procesor z 1,3-GHz, kateremu je v pomoč 1 GB RAM pomnilnika. Opremljen pa je še s kamerama s 13 MP ter 1,3 MP, 8 GB velikim internim spominom, ki ga je mogoče razširiti s karticami microSD, ter baterijo s 3.000 mAh, ki jo je mogoče zamenjati.

Zelo svetla plat mobitela G3 Stylus so prej omenjeni bonbončki, ki smo jih sicer pri LG-jevih modelih že videli. Vgrajeno ima pametno tipkovnico, ki spremlja naše tipkarske navade ter nam posledično omogoča še hitrejše tipkanje in manj napak (do 75 %). Zelo uporabni sta funkcionalnosti »Touch & Shoot« ter »Gesture Shot«, ki sta nam v pomoč pri kameri. Prva nam v kombinaciji z laserskim fokusom omogoča inovativen način izdelave slik. Potek njihove izdelave poteka tako, da se dotaknemo poljubnega dela zaslona in že so tu. Dotik zaslona je hkrati tudi ukaz, na katerem delu naj bo slika najbolj izostrena. »Gesture Shot« pa nam omogoča enostavno izdelavo »selfijev«. Te naredimo tako, da dlan stisnemo v pest in po treh sekundah nas kamera slika. Zanimiva je tudi funkcionalnost »Knock Code«, s katero lahko mobitel odklenemo na izredno hiter in inovativen način. Le potapkati moramo s prstom po zaslonu na način, ki ga poznamo le mi, in že se nam pokaže namizje operacijskega sistema.

Prihod LG-jevega novinca na prodajne police se bo zgodil v septembru. Najprej bo na voljo v Braziliji, kasneje pa tudi na številnih drugih koncih sveta. Za kakšno ceno se bo prodajal, še ni znano. Lahko pa predvidevamo, da za precej nižjo kot G3.

Vir: lgnewsroom.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. avgust 2014
2180
2. september 2014
G3 Stylus: LG-jev odgovor na Galaxy Note 4
Android