Galaxy Note 4 bo imel senzor UV-sevanja

Tehnik 22. julij 2014
/PublishingImages/note-4-govorice-hero.jpg

Samsung je pred slabim letom poslal na trg mobitel Galaxy Note 3 (na sliki), ki je še danes povsem spodobna izbira, če smo na pragu nakupa novega mobitela. A ker proizvajalci svoje paradne konje ponavadi pošiljajo na trg približno na eno leto, se bo ta kmalu umaknil nekoliko bolj v ozadje, v ospredje pa bo prišel njegov naslednik, Galaxy Note 4. Na spletu že lahko najdemo kopico bolj ali manj zanesljivih informacij v zvezi s tem, kaj nam bo štirica prinesla. Že pred časom se je govorilo, da bo imela vgrajen senzor za merjenje ultravijoličnega sevanja, a kakšnih konkretnejših informacij v zvezi s tem takrat še ni bilo. Sedaj je znanega več.

Merjenje ultravijoličnega sevanja bo potekalo tako, da bomo tisti del mobitela, kjer bo senzor (predvidevamo, da zadaj), obrnili proti soncu pod več kot 60-stopinjskim kotom. Poleg vrednosti sevanja nam bo mobitel ponudil posebno 5-stopenjsko lestvico, po kateri bomo lahko ocenili, kako nevarna je izmerjena vrednost. Pri vsaki stopnji si bomo lahko prebrali tudi različne napotke, kako se obvarovati. Celotno merjenje bo potekalo prek aplikacije S Health.

 

Omenjeni senzor pa naj ne bi bila edina inovativna funkcionalnost Galaxyja Note 4. Nedavno se je na spletu omenjalo tudi skener oči, ki bi prinesel novo stopnjo mobilne varnosti. Omenjalo pa se je še kar nekaj druge strojne opreme. Imel naj bi kamero s 16 MP, 3 GB RAM pomnilnika, 5,7-palčni (14,5-centimetrski) QHD-zaslon ter operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Na voljo naj bi bil z dvema različnima procesorjema, 8-jedrnim Exynos 5433 ter Snapdragonom 805.

Na uradno predstavitev Galaxyja Note 4 nam, če gre verjeti napovedim, ne bo treba pretirano dolgo čakati. Zgodila naj bi se na sejmu IFA, ki bo potekal od 5. do 10. septembra v Berlinu.

Vira: sammobile.com, samsungmobilepress.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. julij 2014
2119
24. julij 2014
Galaxy Note 4 bo imel senzor UV-sevanja
Android