Galaxy Note5 in Galaxy S6 edge+ vendarle brez 128-GB internega spomina

Tehnik 18. avgust 2015
/PublishingImages/samsung-galaxy-note5-hero-1.jpg

Samsung je sprva dejal, da bosta njegova nova mobitela Galaxy Note5 in Galaxy S6 edge+, ki, mimogrede, nimata vgrajene reže za microSD kartice, kupcem na voljo samo v 32- in 64-GB različici. Nato se je zdelo, da je svojo napoved popravil, saj je v ponudbo na svojih spletnih straneh vključil tudi različici obeh mobitelov s 128 GB internega spomina. A le za kratek čas, saj ju je že odstranil. Kot pravi neimenovana oseba iz Samsunga, naj bi bili obe 128-GB različici na spletne strani postavljeni pomotoma.

 

Uvrstitev 128-GB različice Galaxyja Note5 v ponudbo bi bila sicer kar pametna poteza. Zakaj? Po mobitelih Galaxy Note so do sedaj posegali predvsem tisti najbolj zahtevni uporabniki (velikokrat poslovneži), katerim je zelo pomembno, da jim njihov mobitel nudi precejšnjo količino prostora za shranjevanje datotek. Takšnim bi 128 GB internega spomina lahko prišlo kar prav. A ni še vse izgubljeno. Ne bomo presenečeni, če bo Samsung 128-GB različico Galaxyja Note5 v svojo ponudbo uvrstil nekoliko kasneje.

O tem, kakšna sta mobitela Galaxy Note5 in Galaxy S6 edge+, smo na Tehniku že pisali. Novinca sta si v marsičem podobna, seveda pa med njima obstaja tudi nekaj razlik. Galaxy Note5 je zaradi svojega pisala S Pen nekoliko bolj primeren za poslovne uporabnike, Galaxy S6 edge+, ki ima ukrivljen zaslon, pa za tiste, ki želijo nekoliko drugačen, a še vedno izredno zmogljiv mobitel. Več o obeh si preberite v enem izmed naših prejšnjih člankov.

Viri: nextpowerup.com, samsungmobilepress.com, cnet.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. avgust 2015
2633
19. avgust 2015
Galaxy Note5 in Galaxy S6 edge+ vendarle brez 128-GB internega spomina
Android