Galaxy S6 bo še bolj ukrivljen kot Galaxy Note Edge

Tehnik 21. januar 2015
/PublishingImages/samsung-galaxy-s6-curve-hero.jpg

Trg mobilnih naprav nam je ponudil že več mobitelov z ukrivljenimi zasloni. S Samsungove strani smo dobili že dva. Najprej leta 2013 model Galaxy Round, lansko leto pa še model Galaxy Note Edge (na slikah). Južnokorejski gigant naj bi nam letos ponudil še enega, in sicer ukrivljeno različico Galaxy-ja S6, katere imena za zdaj še ne poznamo. Njegov prihod smo na Tehniku pred časom že napovedali, žal pa takrat konkretnejših informacij o njem še nismo imeli. Sedaj jih nekaj imamo.

 

Ukrivljeni Galaxy S6 naj bi bil, za razliko od Galaxy-ja Note Edge, ukrivljen tako na levi kot na desni strani. Zanimiva odločitev. Upajmo, da se bo v praksi dobro obnesla. Njegova programska oprema naj bi bila podobna tisti pri Galaxy-ju Note Edge. No, kakšno manjšo novost vseeno lahko pričakujemo. Mobitel naj bi uporabniku znal, ko ga bo ta odložil obrnjenega z zaslonom proti mizi oziroma kakšni drugi površini, prek stranskih ukrivljenih delov s posebno osvetlitvijo pokazati, da je prejel klic ali obvestilo. Za priljubljene kontakte naj bi si vsak uporabnik lahko nastavil poljubne barve. Tako bo že na daleč vedel, katera oseba ga je kontaktirala. Mobitel naj bi omogočal tudi, da se izbere, kateri izmed ukrivljenih delov zaslona naj bo osrednji.

Kakšnih zaupanja vrednih informacij o osnovnih specifikacijah ukrivljenega Galaxy-ja S6 ni, bodo pa te po naših predvidevanjih podobne tistim pri osnovnem modelu. Ta naj bi imel 64-bitni procesor Exynos 7420 ali Qualcommov procesor Snapdragon 810, zadnjo kamero s 16 ali 20 MP, sprednjo kamero s 5 MP, 32 GB, 64 GB in 128 GB internega spomina ter vrhunski zaslon z ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk. Slednji bo imel po naših predvidevanjih okoli 5,1-palčno (13-centimetrsko) diagonalo.

Vir: sammobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. januar 2015
2358
26. januar 2015
Galaxy S6 bo še bolj ukrivljen kot Galaxy Note Edge
Android