Galaxy S7 naj bi imel podoben 3D Touch zaslon kot nova iPhona

Tehnik 14. oktober 2015
/PublishingImages/GalaxyS73Dtouch-hero.jpg

Morda največja novost pri novih iPhonih 6s in 6s Plus je tehnologija 3D Touch, ki je vgrajena v mobitelova zaslona. Ta tehnologija zaznava silo, s katero se dotaknemo zaslona, in posledično nam omogoča nove načine upravljanja iOS-a in aplikacij. To tehnologijo uporabniki s pridom uporabljajo in so nad njo navdušeni. Očitno pa se je nad njo navdušil tudi veliki Applov konkurent.

Na spletu se je sedaj pojavila vest, da naj bi tudi Samsung pri svojem prihajajočem Galaxyju S7 uporabil zaslon s tehnologijo zaznavanja sile dotika. Tega naj bi mu izdelalo in dobavljalo podjetje Synaptics. Kako bo uporaba Synapticsovega zaslona izgledala v praksi, ne vemo, močno pa dvomimo, da bo vse skupaj izgledalo enako kot pri novih iPhonih.

Verjetno se bodo sedaj hitro oglasili Samsungovi nasprotniki in južnokorejskega giganta  obtožili, da je spet nekaj ukradel od Appla. No, dejansko tudi Apple ni bil prvi, ki je ponudil napravo s 3D Touch zaslonom. Prvo takšno je ponudil Huawei. Gre za mobitel Mate S, ki je bil predstavljen tik pred zadnjima iPhonoma.


Samsung sicer že nekaj časa razvija Galaxyja S7 (na slikah Galaxy S6). Štiri tedne stara preizkusna različica tega mobitela je imela vgrajen izjemno hiter UFS 2.0 flash spomin, novo ISOCELL kamero z 20 MP ter procesor Exynos 8890. Ali bo našteta oprema vgrajena tudi v končno različico Galaxyja S7, je sicer še vprašanje, saj mobitel prihaja na prodajne police šele prihodnje leto in lahko, da bo vmes prišlo še do kakšnih sprememb v zvezi s strojno opremo.

Viri: samsungrumors.net, sammobile.com, samsungmobilepress.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. oktober 2015
2714
21. oktober 2015
Galaxy S7 naj bi imel podoben 3D Touch zaslon kot nova iPhona
Android